PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=585726}

W garniturach

Suits
2011 - 2019
8,1 138 tys. ocen
8,1 10 1 138078
7,5 22 krytyków
W garniturach
powrót do forum serialu W garniturach

CORAZ SŁABIEJ

ocenił(a) serial na 6

Pierwszy odcinek był spoko, ale fabuła praktycznie stoi w miejscu, każdy odcinek jest
podobny, wątek damsko-męski niewyraźny i trochę sztuczny. Serial ratują jedynie dobre role
Machta i Hoffmana, poza tym bardzo przypomina white collar czyli naiwny serial familijny.

ocenił(a) serial na 9
MarciusTurbo

A ty to krytyk filmowy czy co ?

ocenił(a) serial na 6
leonardo134

Raczej czy co jak już :) Ale sam na pewno przyznasz że ten serial jest mocno schematyczny i ugrzeczniony

ocenił(a) serial na 9
MarciusTurbo

Szczerze to mi sie podoba taki jak jest:D

ocenił(a) serial na 6
MarciusTurbo

Po częsci musze się z Tobą zgodzić. Odcinki lecą, a w każdym pojedyncze historie. Nie wnoszą one nic do ogólnej fabuły serialu. Jestem ciekaw zakończenia sezonu. Czy wymyślą cos na prawde ciekawego.

ocenił(a) serial na 6
MarciusTurbo

No nie "bałdzo' mistrzu. Odcinki są podobnej konstrukcji, tak samo dobre, ale po 10 odcinkach w ogóle nie mogę stwierdzić żebym się znudził, szczerze 12 odcinków na jeden sezon takiego serialu toć mało. A do tego, fabuła pnie się szczeblami do góry, wiemy znacznie więcej niż na początku, sekrety Luisa, o co chodziło Donnie, kiedy zabroniła mu wejść do gabinetu Harveya...i wreszcie Harvey, który trochę się zmienił na lepsze, wyraźna zmiana bohatera po odcinku, kiedy rywalizował ze swoją "koleżanką" ze studiów, Mike to też ciekawa postać, na pewno wpadnie jeszcze w jakieś kłopoty. Bez przesady, żeby mi ktoś wyskakiwał z tematem: Coraz słabiej :) ludzie, ludzie :(

ocenił(a) serial na 6
Eric_Ponti

Co do fabuły ''pnącej się szczeblami do góry'' to mam inne zdanie. Harvey stary wyjadacz zmieniający się po kilku rozmowach z Maikiem proszę cię. Serial nie jest ani oryginalny ani ponadprzeciętny, ale rozumiem, że mimo to może się podobać. Natomiast to co kogo nudzi to rzecz naturalnie mocno subiektywna.

MarciusTurbo

z jednej strony masz rację, w sumie nie ma żadnego wątku, który podtrzymuje cały serial poza bohaterami.ale no kamaaaan, white collar jest bardzo dobrym serialem, zwłaszcza sezon trzeci!

ocenił(a) serial na 6
rijah

Bohaterowie white collar pokonują wszelkie trudności z uśmiechem na ustach, modnie i w dobrym stylu, to jednak serial familijny :) ja wolę bardziej realistyczne produkcje na przykład z HBO.

MarciusTurbo

Bzdura!

ocenił(a) serial na 6
MarciusTurbo

Niestety muszę się zgodzić. Problemem jest świętoszkowatość Mike'a i Harvey'a. Zawsze po właściwej stronie, a jeśli nie, to od razu wyczują podstęp, opowiedzą się po stronie ludu, występując przeciw swoim klientom. Do tego to ludzie bez skazy Mike oszukiwał, ale to wszystko przez jego złego kolegę Trevora, przez którego wyleciał ze studiów i był bliski aresztowania. Jednak mimo tej przygody nie opuścił go, bo przyjaźń jest najważniejsza! Harvey to natomiast twardziej, ale zawsze sprawiedliwy. Nigdy nie oszukuje, zawsze gra uczciwie. Do tego ulubieniec kobiet. Papierowe postacie. Jedyna prawdziwa - Louis, jest ciągle upokarzany, bo przecież nie warto być złym! To chyba serial na czasy kryzysu, by widzowie odzyskali wiarę w gatunek ludzki ;)

ocenił(a) serial na 6
deva_3

Pełna zgoda deva trafnie to ujęłaś :). O ile lepszy byłby to serial gdyby Harvey balansował na granicach moralności i prawa czasem je przekraczając ( czy naprawdę ktoś wierzy w tak wysoki etos amerykańskich prawników? ).

MarciusTurbo

Osobiście w tym serialu drażni mnie Mike jako "geniusz".. W 10 odcinku spisanie raportów z pamięci.. co za bzdura! Chyba powinno się dopisac do gatunku SiFi..

ocenił(a) serial na 6
aPosing

Też nie kumam, ale geniusze się rodzą.

Eric_Ponti

Widzę, że nie wiecie nic o pamięci fotograficznej. Bardzo mały odsetek ludzi ją posiada. Potrafią zapamiętać wszystko co przeczytają za pierwszym razem. Więc dziwienie się, że Mike posiada taką zdolność jest trochę dla mnie niezrozumiałe. Myślę, że wielu ludzi chciałoby mieć pamięć fotograficzną, a nie wzrokową lub słuchową.

ocenił(a) serial na 6
joacha

Oj tam, oj tam. Ja nie podważam, że nie ma takich ludzi. Mike po prostu używa blisko 100% możliwości swojego mózgu, my sporo mniej. Sam jestem wzrokowcem :D Ale zastanawiam się, jak to jest, że ktoś raz spojrzy na arkusz wypełniony danymi i potrafi go sobie odtworzyć, jakby miał przed oczami, emejzing .

Eric_Ponti

Na tym właśnie polega pamięć fotograficzna. Dlatego chciałabym ją mieć. ;D Niestety przeciętny człowiek wykorzystuje tylko 5 procent. (? chyba jeśli dobrze pamiętam, geniusze wykorzystują więcej niż 10) . A co by było gdyby taki człowiek używałby 100%. ;) Coś wspaniałego. Heh, ale to dopiero za wiele miliardów lat jeśli słońce wcześniej nie zgaśnie.

ocenił(a) serial na 6
MarciusTurbo

Ja odnoszę wrażenie, że to taki prawniczy House. Są przypadki epizodu (główny i poboczny), perypetie bohaterów i oczywiście wątek miłosny.
Co nie zmienia faktu, że ogląda się przyjemnie. Jednak jeśli akcja nie wkroczy na nowe terytoria, dla mnie show skończy się na 2, może 3 sezonie, tak samo jak House - zmęczenie materiału i monotonia.

serious667

"Wyobrażenie ejdetyczne jest mało podatne na zmiany - bardzo trudno jest tworzyć z tych wyobrażeń nowe układy, zastosowanie zapamiętanych informacji w nowy sposób. W związku z tym wyobrażenia ejdetyczne raczej przeszkadzają niż pomagają w myśleniu"

Mike nie zdążyłby przejrzeć tych raportów zanim przyszedł ochroniarz.. :) Mi się suits z housem kojarzy jeśli chodzi o głownego bohatera: genialny, nigdy nie przegrywający, nieokrzesany - samotny i nieszczęśliwy. Harvey jest przystojniejszy, ale wolę House'a - jest bardziej prawdziwy.

ocenił(a) serial na 6
serious667

W Housie była niewielka liczba wyrazistych postaci, wszystko skupiało się głównie na ich pracy, ale kiedy zaczynało się robić monotonnie twórcy postanowili zmienić trochę formę i skupić się na relacjach między bohaterami - to zabiło ten serial.
Mam nadzieję, że w Suits nie będzie podobnie.

ocenił(a) serial na 9
MarciusTurbo

Jak dla mnie serial swietny. Tylko ostatnie dwa odcinki 10 i 11 srednio mi się podobały. Szkoda tylko ze watek milosny robi a tak jak w innych serialach, czyli komplikują! Bez sensu...

ocenił(a) serial na 6
pawelsmolarz

Po 11 odcinku nie mam wątpliwości do serialu, sezon skończy się lepiej niż się zaczął.

ocenił(a) serial na 9
pawelsmolarz

Dokładnie... a już byłem, można prawie powiedzieć, zachwycony. Teraz tylko może zrobić się ciekawie jak Harvey wypowie wojnę temu swojemu mentorowi, prokuratorowi. Oby. Co nie zmienia faktu, że wątek wczepiony na ostatnią chwilę, czyli po prostu lekko z tyłka...

ocenił(a) serial na 7
MarciusTurbo

Nie zgodzę się do White Collar. Nie jest to serial familijny tylko łagodny kryminał.
A naiwności jest tam tak niewiele,że słowo NAIWNOŚĆ nie powinno być w tym przypadku
jednym z dwóch przymiotników opisujących ten serial.

ocenił(a) serial na 6
wedelowicz

Więc spotkajmy się w połowie drogi i zgódźmy na słowo infantylizm. A poważnie nie mam nic do obu seriali poza tym, że są zbyt wysoko oceniane jak na poziom który prezentują (jednowymiarowi bohaterowie i schematyczna fabuła, praktycznie nic nowego). Serial lost nowatorski pod wieloma względami ma ocenę 7,6

ocenił(a) serial na 7
MarciusTurbo

Infantylizm to zatrzymanie się rozwoju na poziomie kilkuletniego dziecka. Nie wiem co to ma to tej dyskusji ale do reszty się zgodzę.

MarciusTurbo

Lost jest już kultowy, myślałem nad obejrzeniem Suits ale chyba dam sobie spokój. Wracam do genialnego Breaking Bad.

MarciusTurbo

SUITS predzej czy pozniej spadnie ze swojej 3 pozycji w rankingu.. :)