W oczekiwaniu na Gre o tron, obejrzalem serial Suits, ktory poczatkowo mnie nie zachwycil.
Jednak zmusilem sie do obejrzenia i moge przyznac, ze jest to jeden z najlepszych seriali ogolnie.
I teraz mam do was pytanie: Jaki serial ogladac teraz ? Nie mam zadnych szczegolnych kryteriow
jednak nie chce, aby serial mial wiele sezonow jak np. Dexter czy BB. Szukam czegos co ma 1-4
sezony i w kazdym sezonie np po 13 odcinkow. A jesli chodzi o tematyke to najlepiej, aby to byly
Thrillery, Dramaty (nie anime) bd zainteresowany, rowniez serialami z lekka dozą Sci-Fi :D
House, Mentalista, Magia klamstwa czy wyzej wymienione odpadaj.
Dokładnie z takiego samego powodu zaczęłam oglądać suits, no i oczywiście się nie zawiodłam. A jeśli chodzi o jakieś seriale, to ostatnio obejrzałam American Horror Story. Pierwszy sezon nie powala, spokojnie można zacząć oglądać od drugiego, bo one się nie łączą, ale właśnie sezon drugi, to dla mnie było coś. Obejrzałam jeszcze Awake (jest tylko jeden sezon), a teraz jestem w trakcie The Following. Te seriale również polecam. :)
Ja Ci polecę serial "Homeland", poza "Grą o Tron" i "Breaking Bad" jest to mój ulubiony serial. Świetni aktorzy (Damian Lewis, Claire Danes). Po filmach widzę, że mamy podobny gust, tak więc jestem prawie pewny, że Ci się spodoba. Gorąco polecam!
http://www.filmweb.pl/serial/Homeland-2011-595358
Mam podobny problem, nie mam już co oglądać. Z seriali które obejrzałam mogę polecić Revenge, American Horror Story, Breaking Bad.
Ja osobiście polecam seriale: "Luther" "The Killing" "Sherlock" "The Lost Room"
Mogę polecić, o ile takie klimaty Cię interesują: Rzym i Firefly (dla mnie razem z Breaking Bad najlepsze seriale, 10/10), American Horror Story (pierwszy sezon), Spartakusa, Rodzinę Borgiów, The Walking Dead. Jak masz ochotę na dramat połączony z komedią/akcją, Chuck jest świetny. Ewentualnie jeszcze, jak ktoś już wspomniał, warte uwagi są: Luther, The Killing i Homeland.
A ja bym na Twoim miejscu obejrzał "Dextera" - bo wart jest zachodu. Tylko pierwsze dwa sezony, bo reszta strasznie odbiega od książki i jest taka...dziwna. (Pierwsza dwa też odbiegają ale jest wporządku). Ponadto polecam White Collars (ale mi się znudziło po 2 sezonach) i Revenge, który przypadł mi do gustu.
Dextera obejrzalem 4 sezony i pierwszy odcinek 5, ale jakos nie specjalnie chcialo mi sie ruszyc dalej ;)
Ja polecam white collar - obecnie kończy się 4 sezon, każdy sezon ma chyba 16 odcinków. Serial jest chyba tej samej stacji telewizyjnej co Suits:)
Dzieki za wszystkie propozycje, gdyz na pewno przez jakis czas bede mial co ogladac. American horror story, Oz, Touch to seriale ktore musze zobaczyc obowiazkowo, White Collar po 1 odcinku srednio mnie zainteresowal, ale podobnie bylo z Suits, wiec zobaczymy ;)
"white Collar" polecam na prawde warto obejrzeć :) a od siebie polecę"Kamuflaż" może na początku nie powala ale potem akcja się rozkręca:) a i bym zapomniała jeszcze do "Zemsty" zachęcam
House of Cards ? Nowy serial, niestety dopiero mam zamiar zacząć oglądać więc nie wyrażę tu swojej opinii na jego temat. Zbiera wysokie oceny na portalach, więc może warto zobaczyć? ; )
House of Card to zdecydowanie dobry serial, bardzo inteligentnie napisany. Można by porównać do 'Id Marcowych' przy czym serial jest jednak ambitniejszy i skupia się bardziej, jeśli nie jedynie, na grach politycznych.
A jeszcze wracając do meritum tematu.
Ze swojej strony polecam Sleeper Cell, czyli takie trochę preludium do Homeland, z resztą to ta sama stacja. Spartacus - cholernie wciągający, miło leci czas podczas seansu. Jak z dozą s-fi, to na pewno Misfits. Mają 5 sezonów, ale ostatnie dwa polecam odpuścić :) Dalej - Sons Of Anarchy. Bardzo ciekawy. No i warto też spojrzeć na polski rynek, a tam: Pitbull, Oficer, Krew Z Krwi.
Polecam Damages - dwa pierwsze sezony (jak dla mnie najlepszy serial jaki widziałem). Wciąga od pierwszego odcinka. Można oglądać dalsze sezony, ale każdy sezon stanowi zamkniętą całość, więc niekonieczenie. Dwa pierwsze sezony to majstersztyk.
a ja bym poleciła właśnie Dextera. Ma 7 sezonów po 12 odcinków, ale jest to wciągający serial na genialnym poziomie.
Dexter jednak po prostu niszczy :D Wlasnie obejrzalem 5 sezon i jest w polowie 6 ;)
Też uważałem Dextera za genialny serial, ale w porównaniu do takich produkcji jak "The Wire", "Breaking Bad", czy "The Shield" jest co najwyżej przeciętny.
wiadomo nie od dzis, ze the wire na ogromnym propsie. trzymam na dysku wszystkie sezony, nie wiem po co ale trzymam, a nie mam takiego zwyczaju
Chyba wiele osób mam podobny problem bo w ostatnim czasie nie produkują jakichś genialnych seriali, ale trzeba przyznać że "Suits" jest wyjątkiem.
Polecam stary poczciwy "Rzym". Dwa sezony. Bez niepotrzebnego rozwlekania. Bardzo dobry serial:)