PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=585726}

W garniturach

Suits
2011 - 2019
8,1 138 tys. ocen
8,1 10 1 137668
7,4 18 krytyków
W garniturach
powrót do forum serialu W garniturach

Obejrzałem już kilkanaście amerykańskich seriali z oceną około 8 lub wyżej i mam pytanie czy warto oglądać bo jak widzę tu jest ponad 100 odcników .Ewentualnie co moglibyście polecić ?

jmista12

Pierwszy sezon jak najbardziej możesz sobie obejrzeć - składa się z kilkunastu odcinków. Jak dla mnie pierwszy sezon bomba - na 9, drugi juz słabiej ale ciągle jakieś 7,5. No a trzeci konsekwentnie na równi pochyłej, coraz niżej w mojej osobistej ocenie. Ale tak jak mówie, pierwszy sezon naprawdę godny polecenia, możesz na nim poprzestać, jeżeli losy bohaterów Cię nie zainteresują :)

jmista12

To już kolejna strona serialu, na której zadajesz to pytanie i nie zauważyłeś, że "Suits" daleko do stu odcinków :-)
A tak na serio, bo wzruszyła mnie Twoja historia, warto oczywiście i "The Killing", i "Suits", i "Mentalistę", ale Tobie poradziłabym raczej po tych kilkunastu amerykańskich przerzucenie się na serial brytyjski, i tu mam dwa typy: "Luther" i "Sherlock". Pierwszy ma bodajże 14 odcinków i znajdziesz tam klimaty z "The Wire", drugi to najgenialniejszy serial ever - i tylko 6 odcinków...

ocenił(a) serial na 9
ACCb

Jak dla mnie pierwszy sezon bomba :) potem znizka jak to zwykle bywa z kazdymi serialami, zwlaszcza jezeli chodzi o Mentaliste, bardzo duzo odcinkow w sezonie, wiekszosc z tych spraw maja ten sam schemat, zabardzo przewidywalny.. i za malo odcinkow zwiazanych z Red Johnem.

Jezeli mialbym polecic ( oczywiscie poza The Suits ) to zdecydowanie :

Homeland - zwlaszcza sezon I
House of cards

ACCb

Mentalista i Sherlock ^^ czekam na nowe sezony ;)

jmista12

Świetne dialogi, gra aktorska, zdjęcia, klimat właściwie też. Niektóre postacie ciekawe, niektóre irytujące. Według mnie brakuje w tym serialu fabuły między odcinkami. Doszedłem do końca 1 sezonu i dopiero w dwóch ostatnich odcinkach zaczęło się dziać coś ciekawszego. Tak jak kolega wyżej uważam że warto obejrzeć Sherlocka :)

ocenił(a) serial na 9
Maciex2

Uwazam podobnie, sezon I byl swietny poniewaz, cala historia jest dosyc swieza wiec oglada sie wszystko z zaciekawieniem sadze ze wraz z sezonami bedzie im coraz ciezej o utrzymanie takiego samego poziomu.

użytkownik usunięty
jmista12

Uważam, że serial jest godny polecenia. Serial wciąga, ma ciekawe wątki, więc nie zgodzę się z przedmówcami, że sezon 2 jest gorszy od pierwszego. Oglądam również Mentaliste i stwierdzam, że ten serial przewyższa jego poziom, czytałam również recenzje na temat Homeland podobno jest również wart uwagi.
Pozdrawiam.