za to pokochałem Suits całym serduszkiem, mistrzostwo świata :D kocham takie smaczki
Odniesienia popkulturowe i cytaty filmowe zawsze były mocną stroną tego serialu. Ja co odcinek zastanawiam się czym mnie tym razem zaskoczą.Hm...ciekawe, że stacja USA pozwoliła nawiązac twórcom do najwiekszego przeboju serialowego HBO. Jakoś nie wyobrażam sobie, aby np. Posat promował jakiś serial TVN-u.
Między innymi serialu HBO. Nie zapominajmy, że "Gra o tron" to także seria ksiażek, które zresztą polecam. Samo nawiązanie do GoT świetne, z reszta Louis sam w sobie jest swietny, jedna z moich ulubionych postaci, co tu duzo mowic.
Też bardzo lubię Louisa i myslę, że dużo zyskał jako postać w 2 sezonie.
Pewnie, że GoT to też świetne książki, ale mimo wszystko ksiązki, które WŁAŚNIE TERAZ są ekranizowane przez konkurencje. Nadal mnie to troszkę zastanawia.
Masz rację, takie "promowanie" nie spotyka się zbyt często, ale uważam, że temu serialowi wychodzi to tylko na plus i dzięki takim smaczkom ogląda się go z jeszcze większą przyjemnością (przynajmniej ja to tak odczuwam).
Pozdrawiam!
Serial jest mierny w porównaniu do książki, więc Littowi lepiej by wyszło na wizerunku, gdyby promował książkę, nie serial.
Jak dla mnie to nie jedyne nawiązanie do "Gry o tron". Komuś jeszcze Harold przypomina Brienne z Tarthu? ;p
Louis w ogóle wymiata, jego zachowanie mowa wszystko jest grane perfekcyjnie :)