PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=585726}

W garniturach

Suits
2011 - 2019
8,1 138 tys. ocen
8,1 10 1 137668
7,4 18 krytyków
W garniturach
powrót do forum serialu W garniturach

Czy to genetycznie możliwe aby córka czarnoskórego była biała..???

ocenił(a) serial na 9
joannacwi

Jeśli matka jest biała (to chyba możliwe) ale nie jestem pewien , może rachel jest adoptowana? albo matka jej była nie wierna :P? nie pamiętam czy była mowa o tym w serialu ,to tylko takie domysły

ocenił(a) serial na 10
kuchnia1910

nawet jakby matka byla czarna, to Rachel i tak moze byc biala, gdyz jej dziadkowie mogli byc biali , nawet jeden z nich ;]

joannacwi

Jeśli według was Rachel jest biała, to polecam przejść się do okulisty ......

apiotrek1991

mulatką jest Jessica...Rachel nawet na mulatkę nie wygląda według mnie...

joannacwi

Rachel to Latina :)
Tak samo jak np. Jennifer Lopez

joannacwi

http://www.youtube.com/watch?v=mmEnNAy80ak
w sumie to nie wiem czy to ładnie o dyskutantach świadczy, że nie widzą rasy, czy nieładnie bo się jednak zastanawiają.
Naprawdę zupełnie niedawno w Ameryce obowiązywała zasada "jednej kropli krwi"

senga_ag

A mozesz powiedziec co w tym nieładnego? Ludzie chcą wiedziec, kto skad pochodzi, to naturalne. Wiemy o Valu Kilmerze, ze ma domieszke krwi indianskiej albo ze Wentworth Miller jest mulatem, bo ktos to kiedyś powiedział. Wyjaśnij dlaczego twoim zdaniem nie można sobie dywagowac o pochodzeniu Meghan Markle? Na tej samej zasadzie mówienie o tym ze Nicole Kidman pochodzi z Australli a Charlize Theron z Afryki to straszne ZŁO. Mam wrazenie ze polityczna poprawność, niektórym zakłóciła umiejetność logicznego myślenia.

sever

No właśnie :-D

ocenił(a) serial na 8
joannacwi

No właśnie ona nie jest biała. Sama mówiła, w filmie zresztą przytoczonym powyżej, że jest "mieszanką", ale wiele osób nie wie "czego z czym". Tak czy inaczej, musiała się przez to nie raz zmagać z prześladowaniem i kpinami. Bardzo fajnie, że wrzucili ten motyw też do Suits.

annica_2

zazwyczaj moi znajomi których ojcowie są czarnoskórzy a matki białe to jednak mają znacznie ciemniejszą karnacje niż Rachel(chciałabym podkreślić, że nie jestem rasistką :-D)

ocenił(a) serial na 7
joannacwi

Mi się też kiedyś wydawało, że ona jest Latynoską, ale okazuje się, że jest Mulatką, jej matka pochodzi z Nigerii.

ocenił(a) serial na 8
joannacwi

moim zdaniem biologia nie powiedziała, że jeśli rodzice są skrajnych kolorów (czarny jak czarne biurko, biała jak papier) to dziecko będzie miało kolor wypośrodkowany (choć najczęściej tak jest), wydaje się to być sprawą losową.

ocenił(a) serial na 8
joannacwi

oboje rodziców może być czarnoskóra a dziecko białe jak śnieg, który jak wiemy może być również zółty. To zależy od genów. A Rachel ma ładną karnacje nie ważne jakiego koloru są rodzice

ocenił(a) serial na 2
joannacwi

Jedyne co uważam za istotne dodania w tej kwestii to to, że jej ojca gra wielki The Bunk :) Kto oglądał The Wire ten wie, kogo mam na myśli (Wendell Pierce). Chciałbym, żeby zagościł na dłużej w serialu.

ocenił(a) serial na 9
joannacwi

A od kiedy to Rachel Zane jest biała ? :)

ocenił(a) serial na 9
joannacwi

nawet jeśli rodzice są czarni to wystarczy że w rodzinie był ktoś biały (dziadek babcia pradziadek itp....) Przez to w każdym kolejnym pokoleniu tej rodziny krąży ten gen uśpiony(recesywny) a właśnie u niej stał się dominującym genem . Ludzie przecież to było w którymś z odcinków Trudne sprawy czy Dlaczego ja!! ;P

ocenił(a) serial na 7
terman

Czy ktos wie cos na temat odejscia Rachel z serialu?

joannacwi

Her mother is African American and her father is of Dutch and Irish descent.
No i wszystko wyjaśnione

ocenił(a) serial na 6
Agatatata

Tylko, że pytanie założycielki wątku było o postać serialową a nie o aktorkę ;)

ale prawda jest taka, że sprawa dziedziczenia kolory skóry jest dość skomplikowana, zależy to od więcej niż jednego genu.

Był głośny przypadek, gdy w RPA rodzicom, białym Afrykanerom i członkom partii popierającej apartheid urodziła się czarna córka

skucinka

YYY, to znaczy, że np. Morgan Freeman nie miał czarnych rodziców, tylko tak dobrze gra murzyna?

ocenił(a) serial na 10
joannacwi

oczywiscie ze mozliwe ;]

ocenił(a) serial na 10
joannacwi

Jak ona jest biała to ja jestem Jezus Chrystus ;pp

ocenił(a) serial na 10
joannacwi

Biały to jest np Tom Hanks ;p