Oglądam serial od początku i jestem jego wiernym fanem bez względu na poziom: raz niższy raz wyższy w zależności od sezonu. Obecnie jestem na etapie siódmego odcinka trzeciego sezonu. Możliwe,że nie postrzegałem tego wcześniej, nie zwracałem zbyt dużej uwagi, lub bohaterzy byli bardziej powściągliwi, ale w tym sezonie maniera trzymania rąk w kieszeniach spodni przez męską amerykańską część obsady jest dla mnie nie do zniesienia. Wiadomo,co kraj to obyczaj - jednak w naszej kulturze strasznie niegrzeczne, lekceważące i po prostu chamskie. Jak kiedyś mówił minister finansów :wstyd mi za Was!! Wstyd!!
U amerykanów jest to część prezentacji samych siebie. Ręce trzymają w kieszeniach by nie machać nimi na prawo i lewo jak w zwyczaju ma wiele ludzi ;) Nie ma co się burzyć. Dla nich jest nie pojęte wiele naszych zachowań. Taki świat ;)
A mi sie wydaję że tu nawet nie chodzi o kulture, a o to by być bardziej sexi.
Harvey non stop ma rece w kieszeni co by nie robił, ciagle te łapy schowane i amerykanom może sie to wydawać, nie dość ze sexowniejsze, to jeszcze moga pokazac Harveja w sposob obojetny, ze nie przejmuje sie niczym. Takie jest moje skromne zdanie. Ale oczywiscie tez uwazam ze w nie ktorych momentach mogli by se odpuscic te rece w kieszeni bo do mnie gdyby przyszedl taki adwokacik i gadał by ze mną z łapami w kieszeni to od razu bym mu podziekowala :) Nie wazne jakim bylby przystojniakiem :)
Dla mnie jako Polaka jest to drażniące, gdy widziałem jak jakiś nowomianowany minister mówił z "łapą" w kieszeni sprawiał wrażenie, że chciał wyjść na luzaka czy nawet "olewacza". Minister!! Nie ma żadnej potrzeby powielać czegoś co nie jest nam przypisane. Kiedyś dawno temu w Polsce też chciano przeprowadzić reformę formatu pisania daty - zamiast polskiego 2014-02-24 amerykański 02.24.2014. nie sprawdziło się. Naprawdę nie ma co być tak zapatrzonym w zachód , stamtąd same rozczarowania:)
"Takie jest moje skromne zdanie. Ale oczywiscie tez uwazam ze w nie ktorych momentach mogli by se odpuscic te rece w kieszeni bo do mnie gdyby przyszedl taki adwokacik i gadał by ze mną z łapami w kieszeni to od razu bym mu podziekowala"
Tak trudno ci pojac ze to kwestia zwaczaju panujacego w danym kraju? Zulusi maja swoje zwyczaje, Japonczycy swoje, Polacy tez swoje ...i guess what: Amerykanie też swoje. Gdydby przyszedł do ciebie Japonczyk i na powitanie sie ukłonił zamiast podac reke, to tez bys mu podziekowała z niesmakiem bo nie wymienił z toba uscisku dłoni, tak jak to robia Polacy?