W garniturach

Suits
2011 - 2019
8,1 139 tys. ocen
8,1 10 1 138899
7,5 14 krytyków
W garniturach
powrót do forum serialu W garniturach

Jako że nie oceniam serialu po mniej niż trzech odcinkach, dałem serialowi szansę i obejrzałem cztery... No i nie porwał mnie mimo tego. Wszędzie prawnicy japiszony, postacie przejaskrawione, nieautentyczne - serial totalnie nie dla mnie. Po tych czterech odcinkach serial przypomina mi Ally McBeal, ale może to tylko dlatego iż tamten oglądałem bardzo dawno temu i również tylko kilka odcinków. Ale widząc po ocenach posiada wielu ukontentowanych odbiorców.
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 8
mi3choo

Akurat co do tego serialu drugi sezon jest bardzo dobry... Pierwszy obejrzałem, dla zarysu fabuły - drugi jest ŚWIETNY

Cineos

każdy ma swój indywidualny gust, ale nawet do głowy by mi nie przyszło porównywać Ally McBeal do Suits :) Może i postacie są nieautentyczne...chociaż zastanawiam się w jakim serialu są autentyczne i co to w ogóle znaczy ? Zaczynając serial, męczyłam się z 1 odcinkiem i byłam pewna, że szybko skończę z nim przygodę...ale im więcej odcinków zobaczyłam, tym bardziej zaczęłam doceniać to, co dzieje się na ekranie. Humor, szybką akcję, interesujące prawnicze batalie...co z tego, że tak nie wygląda prawniczy świat...gdybym chciała takowy oglądać poszłabym na studia prawnicze. A postać Louisa Litta...kwintesencja serialu. Irytujący, lekko żałosny, ale zabawny i inteligentny. Harvey też zdecydowanie na plus (jako kobieta dodatkowo punktuję go za aparycję:) , w zasadzie najbardziej mogłabym przyczepić się do głównego bohatera-Mike'a. Ale tak czy siak - polecam, bo mnie osobiście serial zaskoczył na plus.

karolajnad

A moim zdaniem autor watku ma sporo racji, zwłaszcza z tym porownaniem do Ally McBeal. W obu serialach występuje podobny rodzaj surrealizmu - chociaz w Ally McBeal widać to bardziej, tam tworcy serialu nie kryli sie z tym ze robią swego rodzaju farsę, w Suits mimo wszystko, stwarzają pozory serialu 'na serio', mimo ze taki nie jest.

ocenił(a) serial na 8
mi3choo

Ten serial MIAŁ TAKI BYĆ! Przyjemny i prosty, idealny na niedzielne popołudnie.
Nie wszystkie seriale mają być ciężkimi dramatami z zagmatwaną fabułą.
Patrz na stacje, to nie jest AMC lub HBO, USA network robi właśnie takie seriale, proste i przyjemne.
Suits, White Collar, Covert Affairs, Burn Notice(nie widziałem ale zakładam że jest podobny)
Te seriale to praktyczne kalki z innymi bohaterami w innych sceneriach.
Moim zdaniem Suits i White Collar wyszło im najlepiej.
Suits ma inne założenia, ma trafić do masowego odbiorcy,
boss, breaking bad czy boardwalk empire to inna liga..

ocenił(a) serial na 8
mi3choo

The Suits dosyć długo się rozkręcają. Osobiście jestem wielkim fanem, więc nie będę zachowywał tutaj obiektywizmu, ale generalnie ogląda się go bardzo przyjemnie i naprawdę wciąga. Przejdź przez połowę pierwszego sezonu - w przypadku tego serialu im dalej w las, tym lepiej :)

ocenił(a) serial na 7
mi3choo

Mnie pierwszy sezon też od razu nie porwał, za to drugi jest rewelacyjny! Trochę cierpliwości i pierwszy sezon też się rozkręci, bo cztery odcinki to dopiero początek, potem jest coraz lepiej. Radzę się nie zrażać i dotrwać do drugiego, bo warto :)