Czy ktoś zna podobny serial, niekoniecznie w klimacie prawniczym, ale z równie interesującą fabułą i postaciami?
White Collar mimo wszystko ma tylko delikatną linię fabularną, więcej tam powiedzmy 'stylu' CSI niż choćby właśnie Suits, gdzie wątki główne względem tych postaciowych tak naprawdę schodzą na dalszy plan.
Jeśli chodzi o te propozycję, to w klimatach prawa jest oczywiście Damages, cholernie świetny scenariusz i postaci, ale komediowy to on z pewnością nie jest.
A głębiej patrząc to w zasadzie przychodzą mi do głowy same oczywistości - Dexter, Californication, Z resztą z interesującą fabułą i postaciami serialów jest mnóstwo, ale podobnego do Suits nie ma żadnego i to czyni chyba ten serial tak, w zasadzie, zajebistym i niepowtarzalnie fajnym :) A wiem coś o tym, bo tvseries mam na koncie cholernie dużo.
Whole Truth...dobry prawniczy....fajnie pokazane jest jak w danej sprawie dziala obrana i oskarzenie....natomiast final kazdego odcinka pokazuje kto winien czy niewienien...bez wzgledu na wyrok jaki zapadl na sprawie....takie to troche nie amerykanskie...dobry akcjent na koniec kazdego odcinka...nie wiem dlczego sie nieprzyjal...
white collar szybko sie nudzi, za to polecam straszliwie mocno homeland. ciekawa fabula, jak sie wciagniesz, to bedziesz musiala obejrzec calosc, a wlasnie sie skonczyl 2 sezon : )
jeśli marzą ci się faceci w garniturach, piękne kobiety i dużo scen 'biurowych' to Mad Men:)
polecam Entourage :D Ari Gold wymiata :) świetne tempo serialu, teksty mistrzostwa jak dla mnie :)