PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=585726}

W garniturach

Suits
2011 - 2019
8,1 138 tys. ocen
8,1 10 1 137662
7,4 18 krytyków
W garniturach
powrót do forum serialu W garniturach

czy tylko

ocenił(a) serial na 9

czy tylko ja idzę podobieństwo pomiędzy tym a white collar?
Po 4 odcinkach kiedy znajomych mi ujęć i kadrów było coraz więcej sprawdziłam reżysera i ... właśnie ;) To ten sam Pan co reżyseruje białe kołnierzyki :)
Od razu widać, że ten sam styl kręcenia.

ocenił(a) serial na 10
Maila

Jasne, też zauważyłem podobieństwo miedzy tymi serialami, podobne ujęcia, muzyka (nawet kilka kawałków sie powtarza). Nawet relacje między głównymi bohaterami obu tych seriali są bardzo podobne.

ocenił(a) serial na 10
Maila

Nie. Ja nie widzę żadnego podobnieństwa. Neal jest zupełnie inny niz Mike. Peter jest całkiem inną osoba niż Harvey. Muzyka w obu serialach na podobnym poziomie. Ujęcia sa kręcone w szybkim tempie, ale relacje między głównymi bohaterami? Bez jaj. Przeciez Harvey nie chce jest osobą tak rozsądną jak Peter i ma zupełnie inne podejście do życia. Oba seriale świetne, jednak podobieństwa mało. ( oprócz rezysera, który niewątpliwie ma swój styl )

ocenił(a) serial na 9
pitixpl

Nie chodzi o powielanie relacji, ale o czyste podobieństwo w stylu reżyserowania i ogólnym zarysie wizji koncepcji serialu... nie miałam na celu porównywać charakterów postaci....

ocenił(a) serial na 10
Maila

Przyjrzyj się odcinkowi 8 z sezonu 2. Kiedy Peter pracował pod przykrywką i miał biuro w biurze Harveya :D a Neal siedział przy biurku Donny.

ocenił(a) serial na 7
maxpio13

To nie to samo biuro. To w którym urzędował Peter było 2 razy większe i miało taki dziwny skośny element architektoniczny, którego u Harveya nie ma, a którego nie dałoby się usunąć na potrzeby kręcenia następnego serialu. W NY wszystkie szklane wieżowce mają podobne biura.

ocenił(a) serial na 10
pikerek

Chodzi mi o biuro w pierwszym odcinku Suits później Harvey miał inne biuro ;)

ocenił(a) serial na 10
Maila

Zgadzam się. Ta sama konwencja. Stymulacja inteligencji, błyskotliwy humor!