W garniturach

Suits
2011 - 2019
8,1 139 tys. ocen
8,1 10 1 138909
7,5 14 krytyków
W garniturach
powrót do forum serialu W garniturach

Jak lepiej oglądać ten serial? Bo z doświadczenia wiem, że lektor często zmienia lub nawet pomija niektóre teksty, ale nie wiem jak jest w przypadku tego serialu.

ocenił(a) serial na 8
martins_92

Jak dla mnie lepiej z lektorem bo lubię patrzeć na garnitury Harveya a jak czytam to nie mogę. Poza tym jest nawał informacji w krótkim czasie więc czasami można się zaplątać ale to tylko moje zdanie :)

martins_92

Lepiej z napisami. Oglądałam w dwóch wersjach i lektor pomija niektóre żarty (czasami występuje gra słów).

martins_92

Dziękuję za odpowiedzi :) jak dotąd obejrzałam tylko pierwszy odcinek w wersji z napisami, ale te napisy nie były najwyższej jakości, więc będę się dale zastanawiać jak oglądać ten serial... :)

martins_92

Skąd wiesz, że nie były najlepszej jakości (pod względem tłumaczenia), skoro nie znasz angielskiego?

A jeśli znasz angielski, to po cholerę Ci napisy?

seprioth

Nie były najwyższej jakości, bo nie wszystkie kwestie były tłumaczone.

Po cholerę mi napisy?! Bo nie znam wszystkich prawniczych zwrotów.

martins_92

Ja oglądałam półtora sezonu z lektorem, potem już z napisami bo sie zorientowałam że lektor wielu żartów i gry słów nie tłumaczy. Zwłaszcza przy tekstach Louisa które w oryginale doprowadzają do śmiechu a przy tłumaczeniu lektora przeszły bez echa. Z drugiej strony prawniczy natłok informacji lepiej podchodzi w lektorze, więc to już twój wybór na co bardziej zwracasz uwage w serialu.