PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=585726}

W garniturach

Suits
2011 - 2019
8,1 138 tys. ocen
8,1 10 1 137662
7,4 18 krytyków
W garniturach
powrót do forum serialu W garniturach

Czy ktoś się może orientuje dlaczego zmniejszyli liczbę odcinków w 2 sezonie? 12 to juz mało a 10.. ten serial jest jednym z najlepszych lecących w wakacje!

latoszkaaaa

Też jestem ciekaw, początkowo na filmwebie była rozpiska na 16 odcinków.

latoszkaaaa

Ja bym z dużą rezerwą podchodziła do informacji jakoby ten sezon miał mieć tylko 10 odcinków. Taka informacja - zakładając, że byłaby ona prawdziwa - podana byłaby o wiele wcześniej. Zapewne kręcą już -nasty odcinek, a nie sądzę żeby tak nagła decyzja należała do włodarzy stacji, bo jest to bardzo popularny (czyt. dochodowy) serial - jak na tą stację i sezon, w którym go puszczają. No i skrócić serial o 60% ? Dla mnie to jest BARDZO podejrzane...

latoszkaaaa

Na IMDb też jest 10; http://www.imdb.com/title/tt1632701/episodes?season=2

latoszkaaaa

Dziwne bo serial miał mieć 16 odcinków w tym sezonie.

latoszkaaaa

Na angielskiej Wikipedii napisane jest, że łącznie odcinków będzie 16, ale rozpisanych jest póki co tylko 10. Będzie 16, bez obaw ;)

ocenił(a) serial na 10
Ewi

to kiedy pozostałe 6. odcinków? :(

AvengerLSK

pewnie będzie przerwa paromiesięczna i końcówkę sezonu wyemitują w na początku nowego roku.

ocenił(a) serial na 4
Ewi

o nie, będzie jednak tylko 10 odcinków. obejrzyjcie promo odcinka 9, napisali tam 'with only two episodes left'. buu, a tak liczyłam na 16 :(

twoheadedgirl

Nie wiem jak ty, ale ja zdecydowanie wolę super 10 odcinków niż dość dobre 16 i absolutnie nie będę miał żalu do osób za to odpowiedzialnych. Tak samo z sezonami - dużo bardziej (i przyjemniej) zapadają mi w pamięć seriale, które są rozplanowane od początku na kilka sezonów, bez żadnego sztucznego przedłużania serii (póki co Breaking Bad jest doskonałym przykładem - twórcy wiedzą czego chcą i nie spieszą się z efektami). Mam nadzieję że producenci Suits wiedzą co najlepsze dla serialu, bo dość dużo wielkich produkcji popadło w średniość przez zbytnią pazerność m.in. LOST, Heroes (tego serialu nie mogę odżałować...), House, Dexter, można by jeszcze wymieniać, ale te przyszły mi od razu na myśl.
Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 8
Miczal

Będzie 16. Natomiast jak ipatrick wspomniał, będzie summer finale jako 10 odcinek i reszta dokończona gdzieś koło stycznia. Przy okazji "White Collar" już coś takiego stacja USA Network robiłą.

Reverser91

Całkiem możliwe, poczekamy - zobaczymy, a jeżeli będzie 10 odcinków o tak wysokim poziomie to płakać nie zamierzam.
Pozdrawiam!

użytkownik usunięty
Miczal

Zgadzam się, lepiej krócej ale lepiej. Jeśli nie mają pomysłu na ciekawe odcinki to niech nie próbują kręcić na siłę.

ocenił(a) serial na 9
latoszkaaaa

bardzo nieciekawie i niespodziewanie skrócili wątek z oskarżeniem harvey'a...

ocenił(a) serial na 9
tekjow

zdecydowanie, a zapowiadalo się o wiele lepiej.

latoszkaaaa

Na Filmwebie już jest 16 :D

ocenił(a) serial na 9
latoszkaaaa

z tego co się dowiedziałam to poprzednicy mają rację, pozostałe 6 odcinków wyemitują na przełomie stycznia/lutego także na pewno dostaniemy te obiecane 16 odcinków :D

ocenił(a) serial na 7
cherii

Ku***, bez sensu

ocenił(a) serial na 9
chatiflatt

to ma też dobre strony... gdyby puścili teraz wszystkie odcinki to na następne czekalibyśmy zapewne do kolejnych wakacji... a tak to zawsze jakieś krótsze odstępy czasowe ;P

ocenił(a) serial na 10
latoszkaaaa

Nie rozumiem o czym mowa, USA Network takim serialom typu White Collar, Monk, Suits itd. daje 16 odcinków na sezon. Z tymi serialami, które zaczynają się w lato jest tak, że najpierw praktycznie bez przerwy puszcza się 10 odcinków, a potem kolejne 6 zaczyna się do stycznia i lecą z małymi przerwami, aż do początku marca/połowy marca, wtedy to też kończy się większość seriali.

ocenił(a) serial na 7
GoHome

Ja się dziwię dlatego, ponieważ nie oglądam wymienionych przez Ciebie seriali, oglądam tylko "Suits".

latoszkaaaa

Jednak 10 odcinków, pod koniec zapowiedzi kolejnego odcinka jest powiedziane że to finał sezonu.

ocenił(a) serial na 10
CottonCrush

"SUMMER FINAL"! NIE SEASON! To jest wielka różnica i proszę nie wprowadzaj ludzi w błąd.

ocenił(a) serial na 9
GoHome

Pierwszy sezon obejrzałem na Canal+. Nie wiecie czy będzie drugi na Canal? Jak tak to kiedy???