jak myslicie, jak to zakończą?
stawiam 100zł, że jessica sie dowie o majku i harvardzie :D
też myślałam o takim zakończeniu, zastanawia mnie tylko czemu jeszcze go nikt nie sprawdził tak wielkiej kancelarii, no ale to tylko serial. a co do pomysłu ze studiami, to ciekawe jakby to rozwiązali? studia na Harvardzie wykluczyłyby pracę dla Harveya, a nie przeniosą akcji nagle do Harvardu, bo pomysł na serial jest inny. studia raczej skończyłyby serial, ciekawe co wymyślą scenarzyści, bo uzależniam się od SUITS:)
Mike ma już dyplom i jest w bazie danych uczelni - najzwyklejsze wyszukanie nazwiska go nie zdemaskuje, musieliby robić porządny wywiad środowiskowy i wypytać ludzi z jego rocznika, a ku temu nie ma przesłanek (Harvey za niego poręczył)...
Największym zagrożeniem może się okazać Trevor, który zna jego tajemnicę i może mieć nastrój do odwetu, kiedy dowie się, że Mike spotyka się z jego byłą :D
Chyba żartujesz :) Jessica oczywiście dowie się o tym ale mogę się z tobą założyć o tę twoją "stówę" że to nie będzie powodem dla zakończenia serialu.
A odnośnie pytania z pierwszego postu: uważam, że finał, w którym ktoś odkryje jedną z tajemnic (Louis, Jessica albo Rachel dowiedzą się o Harvardzie, Trevor się dowie, że Mike jest z jego byłą, czy cokolwiek innego) jest dość przewidywalny, więc jeśli twórcy tak zakończą sezon, to będę troszeczkę zawiedziony.
Nie widziałem jeszcze 11. odcinka, więc nie wiem, czy jakiekolwiek przesłanki były ku temu, ale jeśli twórcy chcieliby zagrać mniej szablonowo, to mogliby uśmiercić babcię Mike'a - zostawić go samego, bez rodziny, załamanego i wrażliwego, a potem ewentualnie dowalić mu jeszcze ryzykiem wykrycia ;p
O babci dawno nic nie było, chyba że przegapiłem jakąś wzmiankę...
SPOILER!!!
Kto oglądał 11 odcinek, pewnie się domyśla, że Harvey w finale wróci do starej sprawy, gdzie wsadził na 20 lat za zabójstwo niewinnego człowieka, bo jego mentor zataił dowody uniewinniające.
Mam większą pewność, że to będzie w kolejnym sezonie i bez cliffhangera się nie obędzie.
wygrałeś 100-ówę ;) bo nie sądze ze Trevor zmieni zdanie i nei powie o Miku ;) ale swoją drogą to było do przewidzenia, że to sie 'wyda' ;) i właśnei obstawiałm Trevora....
no chyba, ze na poczatku sezonu 2 okaze sie jakims cudem, ze Trevor go jednak nei wydał, bo by było głupie, bo juz zaciearm ręce na myśl o kolejnych odcinkach i tego, co zrobi pani Pearson :>
Już nie mogę doczekać się 2 sezonu!!! Fajna fabuła. Dobrze, że oprócz takich typowo prawniczych spraw jest inny ważniejszy wątek (jak dla mnie). Bardzo lubię postać Harvey'a jego styl bycia i profesjonalizm w tym co robi. Podoba mi się porównanie Harvey = Harvard haha... może coś w tym jest :) Ja przypuszczam, że w 2 sezonie Harvey zacznie interesować się bliżej Donna a tajemnica Mika jakimś cudem jeszcze nie wyjdzie na jaw. Albo wyjdzie, ale Harvey i Mike coś wymyślą (jak zawsze) - czas pokaże.
Za bardzo przewidywalne byłoby, gdyby Trevor powiedział Jessice o "tajemnicy" Mike'a, myślę że scenarzystów stać na więcej w tym serialu ;) Trevor powiedział na koniec "Jest coś, czego pani nie wie o Mike'u, coś czego Harvey Specter pani nie powiedział". Mój typ: Trevor powie coś w stylu "Gdyby nie Harvey i Mike, mogłbym zginąć, musi pani wiedzieć że uratowali mi życie". To jest taki ciemny typ, nie użyje od razu swojego asa, bo po co. Lepiej wykorzystać ta wiedzę na jakiś szantaż etc :)
Może się okazać, że Ms Pearson wie o wszystkim (są dobrymi przyjaciółmi z Harveyem i jest na tyle mądra, że mogła od razu rozgryzła małą konspirację w jej firmie). Takie rozwiązanie sprawy nie wykluczałoby udziału Trevora w wydarzeniach 2. sezonu (co mogłoby się stać gdyby przez niego Mike stracił pracę)
Tylko to byłoby zupełnie sprzeczne z charakterem Jessiki. Dla niej najważniejsza jest firma, nie wyobrażam sobie, by mogła świadomie zatrudniać "prawnika" nieuprawnionego do wykonywania zawodu. Naraża firmę na ogromne straty, utratę reputacji, a być może nawet na całkowitą ruinę. Mike nie jest na tyle cenny dla firmy, by trzymać go za wszelką cenę. Do tego, Jessica troszczy się o Harveya, a ten może pójść na dno razem z Mike'iem jako wspólnik w oszustwie, jeśli wszystko się wyda.
a co z Lolą i jej przysłudze dla Mike?przecież jest już w rejestrze,ma dyplom Harvardu?rutynowa kontrola nie wykaże takiej ściemy,a Trevor działał z zazdrości,więc może się jakoś rozejdzie po kościach?mam taką nadzieję,bo uwielbiam przekomarzanie się Harveya z Mikiem...w sumie na spacerniaku też by pewnie porzucali tekstami ;P niech Trevor powie o ziółku i wydadzą przy okazji szantaż i oszustwo Louisa w tej dziedzinie ;D za pięknie by było.nie mogę się doczekać 2 sezonu.pozdruffffki
A co myślicie o zemście za kobietę w postaci doniesienia o spotykani się z Rachel co jest według zasad firmy niedopuszczalne...? Tak przychodzą mi do głowy różne pomysły bo nie mogę wyobrazić sobie jak Mike zostanie w firmie jeśli Trevor go wyda a głównymi bohaterami są Harve i Mike więc nie może ich zabraknąć.
coz jak ogladalem gre o tron to tez myslalem ze glownego bohatera nie zabija , no i zabili :D
Pierwszy sezon "W garniturach" leci na C+ od lutego, więc pewnie za rok będzie tam i drugi sezon ;)