Spodziewałem się jakiegoś nudnego serialu z prawniczym bełkotem, rozprawami sądowymi itp. a tu niespodzianka. Bardzo fajni główni bohaterowie z ponadprzeciętną inteligencją.
Zastanawiam się czy takie podejście do życia jak oni mają, umiejętności wyjścia z trudnej sytuacji, pogodne nastawienie przez cały czas nie ważne co się dzieje, ma szanse bytu w rzeczywistości? Czy są oni tak wyidealizowani że to nie możliwe? Znacie może kogoś kto miałby podobne podejście do życia?
Obejrzałam parę pierwszych odcinków kierując się opiniami na forum i się nie zawiodłam. Energiczny serial, wciągająca fabuła, ciekawe postaci. No może sam Mike Ross średnio mnie przekonuje. Aktor gra dobrze, ale jakoś nie rewelacyjnie. Gabriel Macht w roli Harveya fantastyczny.
Ale 20 miejsce w rankingu seriali to na razie chyba trochę za wysoko.
nie sądzę że za wysoko, bo przedstawienie prawa w takim świetle na jakie odważyło się Suits nie jest sprawą prostą, serial to geniusz a co najważniejsze bardzo oryginalny geniusz.
Po pierwsze sama. ;) Po drugie, najpierw wystawiłam serialowi niższą ocenę. Zmieniłam w miarę oglądania kolejnych odcinków. Nadal jednak uważam, że teraz już 16 miejsce we wszechrankingu seriali to za dużo jak na produkcje, która ma dopiero 8 odcinków pierwszego sezonu na koncie. Tak wysokie mejsce Suits zasługuje na razie głównie temu, że względnie niewielka grupa widzów go oceniła, a oceniła właśnie wysoko. Serial dotychczas jest super, ale na miejsce w pierwszej dwudziestce zasłuży jak rozpocznie się drugi sezon, a przynajmniej po finale pierwszego.
Ja tylko piszę, że jeżeli uważasz, że ma za wysoką ocenę, to zmniejsz mu na 8 albo 7
Ale po co? To, że zmniejszę mu ocenę nie sprawi, że serial spadnie o nawet jedno oczko, a prywatnie oceniam serial właśnie na 9/10 - TAK JAK i kilka inych seriali, które na razie zasugują na wyższe pozycje od Suits, a są niżej bo zostały ocenione przez więcej osób (tak samo jak kilka innych seriali, których nie oglądam, a o których słyszałam, że są dobre). Nie prowadzę krucjaty, że Suits ma spaść w rankingu i nie mam pretensji do innych użytkowników, że tak wysoko go oceniają. :)
Troszkę bezsensu jest to co piszesz :p Wszyscy tak uważają a tak naprawdę to każdy głos się liczy