PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=648746}

W niewoli przeszłości

Avenida Brasil
2012 -
8,1 169  ocen
8,1 10 1 169
W niewoli przeszłości
powrót do forum serialu W niewoli przeszłości

Avenida Brasil tak świetnej telenoweli nie widziałam szkoda że to tylko 179 odcinków ale coż...

ocenił(a) serial na 9
Ramiro_29

Tak będą się przymierzac do jej zamknięcia :-D

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Leleco jest za tym, żeby ją zamknąć. Jeszcze Nilo tam do niej przyszedł, bo go wywalili na ulicę z tego mieszkania. Nina już go nie opłacała.

ocenił(a) serial na 9
Ramiro_29

No , bo Carminia wie , to Nilo juz nie jest jej potrzebny.
Teraz wydaje kasę na Maksa.

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Co teraz będzie z Nilo, wróci na wysypisko? Pojechał za Maxem i tak trafił na ten jego jacht.
Carminha już całkiem zwariowała i wyskoczyła przez okno. Zamknęli ją w tym wariatkowie. To było w 111 odcinku. Ona tam długo będzie czy stamtąd wyjdzie, albo ucieknie?

ocenił(a) serial na 9
Ramiro_29

Nilo wróci na wysypisko.

Carminia ucieknie .
Zeze jej w tym pomoże.

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Można się było tego spodziewać, że Nilo wróci na wysypisko. Jak przestał już być potrzebny Ninie to go zostawiła niech się z nim dzieje co chce.
Tego też można się było spodziewać, że Carminha ucieknie z tego wariatkowa i gdzie potem pójdzie? Jak już też za bardzo nie ma gdzie iść. Zeze ją przygarnie? Tylko ona jeszcze chyba jej została.

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Co Max będzie z tego miał jak pokaże te zdjęcia? Jemu też się przecież za to dostanie. :)

ocenił(a) serial na 9
Ramiro_29

A wiesz już kto jest prawdziwym ojcem Jorge i jego dziadkami ze strony ojca ?

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Max jest prawdziwym ojcem Jorginha i Agaty, a ich dziadkiem ze strony ojca jest Nilo, a co do babci to jeszcze nie wiem.

ocenił(a) serial na 9
Ramiro_29

Babcią Jorge okazała się Lucinda.
Była kiedys żoną Nila,ale zdradzila go ze Santiagiem :D

To tez było niespodziewane :D

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

No tego się nie spodziewałem, a więc Lucinda jest matką Maxa? Wiem, że Lucinda była kiedyś z Nilo. Oni mieli też ze sobą córkę?

ocenił(a) serial na 9
Ramiro_29

Tak córkę zabiła przez przypadek żona Santiago ( za to ze ta go z nim zdradziła) dlatego Lucinda z zemsty chciała ja zabić , ale chybiła.

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Czyli Max miał kiedyś siostrę, a on ją w ogóle pamięta?

ocenił(a) serial na 9
Ramiro_29

Tego to nie wiem.
Nie wspominali albo przeoczylam.

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

A ta córka Lucindy i Nila, którą zabiła żona Santiaga, to nie była siostra Maxa?

ocenił(a) serial na 9
Ramiro_29

Tak była siostrą Maksa , ale nie wiem czy on ją pamiętał.
Nie przypominam sobie , żeby Maks mówił o niej w rozmowie z Lucinda lub Nilo.

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

To jak to się stało, że zabiła ją żona Santiaga? Ona była jeszcze wtedy dzieckiem? Może Max jej nie pamięta, więc nic nie wspomina na jej temat.
Jakiś dzieciak podsłuchał rozmowę Lucindy z Nilo i dowiedział się, że oni byli kiedyś małżeństwem i są dziadkami Jorginha. Potem spotkał się z Jorginho i powiedział mu o tym.

ocenił(a) serial na 9
Ramiro_29

Tak zabiła ją jak była jeszcze małą dziewczynką przez przypadek ,bo chciała zabić Lucindę.

Tak ten dzieciak bardzo się zżył z Jorgem i Niną.

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

No to pewnie Max w ogóle jej nie pamięta, a może nawet nie wie, że miał kiedyś siostrę.
Jorginho powiedział temu chłopcu, że mu pomoże, kiedyś już wcześniej zaprosił go do siebie do mieszkania.

ocenił(a) serial na 9
Ramiro_29

Jorge i Nina bardzo temu chłopcu pomagali.
Później nawet myśleli , żeby go adoptować , ale nie wiem czy to zrobili , bo nie było pokazane.

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Wiem, że oni mają kogoś adoptować, ale nie wiem jeszcze czy to chodzi właśnie o tego chłopca.
Jorginho już dowiedział się kto jest jego prawdziwym ojcem. Ciekawe co teraz z tym zrobi.

ocenił(a) serial na 9
Ramiro_29

Będzie jeszcze bardziej wkurzony na matkę ,bo pomału zrozumie ,ze Nina miała racje ,co do Carmini.

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

No to wyobrażam sobie, jak będzie teraz wkurzony na matkę i tak samo na Maxa. Wpadł tam do niego i pobił go. Jorginho już zaczyna rozumieć, że to Nina miała rację. Ciekawe kto powie o tym wszystkim Tufao. On ma na to wielką ochotę, żeby ich wreszcie zdemaskować i pogrążyć, ale Nina go na razie powstrzymuje. Mówi mu, że sama się tym chce zająć.

ocenił(a) serial na 9
Ramiro_29

Najpierw Carminia zacznie wymyślać swoje kłamstwa.
Później Jorge opowie o wszystkim dziadkowi i tak zasieje ziarno niepewności.

Na którym teraz jesteś ?

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Carminha cały czas wymyśla jakieś kłamstwa i oszukuje wszystkich ile tylko się da. Jorginho jest kompletnie skołowany, bo każdy mu mówi inną swoją wersję wydarzeń i nie wie, komu ma wierzyć. Czyli opowie o tym wszystkim Leleco? Tufao się nie dowie?
Jestem w 118 odcinku.

ocenił(a) serial na 9
Ramiro_29

Nina później opowie Tufao ,ale ten jej nie uwierzy.

Żal mi Jorge ,bo biedak nie wie komu ma ufać.

Zbliżasz się do pogodzenia Niny i Jorge :D

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Pewnie Tufao trudno będzie w to uwierzyć, jeśli nie pokaże mu tych zdjęć. Ona nie chce ujawnić tych zdjęć, tylko zmusić Carminię, żeby się z nim rozwiodła i sama wyniosła z rezydencji. Raczej wątpię, że to zrobi, bo ona wygląda na taką, która będzie walczyć z Niną do końca.
Jorge nie wie, komu wierzyć, bo wszyscy go w czymś okłamują. Jeszcze Nilo musiał jak zwykle namieszać i nagadać mu samych kłamstw na Ninę, ale potem ona go uratowała z pożaru i chyba pójdzie od Jorginha powiedzieć mu wreszcie prawdę. Tylko czy on mu uwierzy, jeśli wie, że on ciągle kłamie.
No to fajnie, że Nina i Jorge się pogodzą, bo smutno tak na nich patrzeć, jak się ciągle kłócą.

ocenił(a) serial na 9
Ramiro_29

Tak Nilo się zrehabilituje i powie Jorge,ze Nina wcale nie brała udziału w porwaniu.

Jorge znajdzie jednego z porywaczy i dowie się prawdy.

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Wreszcie coś do tego Nila dotarło i powiedział mu prawdę. Tylko, że Jorge jest wobec niego bardzo nieufny i nie ma się co dziwić, jeśli ciągle go okłamywał. Nie tylko zresztą on.
Właśnie mam oglądać teraz ten odcinek, jak Jorge znalazł jednego z tych porywaczy.

ocenił(a) serial na 9
Ramiro_29

Czekają Cię teraz fajne odcinki z Nina i Jorge.

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

To bardzo się cieszę, że wreszcie będą razem. :)
Caminha wyniesie się sama z tej rezydencji? Jorginho już też chce, żeby się stamtąd wyniosła.

ocenił(a) serial na 9
Ramiro_29

Tak ,ale potem wróci :D

Będzie chciała ukraść Ninie zdjęcia i niestety jej się to uda.

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Ale Nina jej powiedziała, że te zdjęcia ma więcej osób nie tylko ona, więc co z tego, że jej ukradnie? W końcu i tak Max jeszcze też będzie je miał skoro to on je później ujawni.

ocenił(a) serial na 9
Ramiro_29

No ukradnie to wszystkim osobą ,bo niestety jedna osoba z otoczenia Niny i Jorge ich zdradzi i Carminia dowie się kto je ma :D

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Kto ich zdradzi? Carminia znowu próbuje spiskować z Nilo i przekupić go na swoją stronę. Powiedział, że się zgadza i jej pomoże. To nie wszystkim ukradnie te zdjęcia, skoro będzie je miał jeszcze Max, żeby ją załatwić. Tego to się pewnie nie spodziewała. :)

ocenił(a) serial na 9
Ramiro_29

Zdradzi ich Valdo , mąż Betani.
Carminia go przekupi.
Max tez ukradnie Carmini zdjęcia , bo będzie chciał się na niej zemścić.

Ślub Niny i Jorge juz widziałeś ?

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

A ten Valdo wie ile osób ma te zdjęcia? On już dawno chciał zdradzić Ninę, jak Carminia kazała go pobić. Co ona znowu zrobi Maxowi, że będzie chciał się na niej zemścić?
Nie widziałem jeszcze tego ślubu, ale chyba za niedługo ma być.

ocenił(a) serial na 9
Ramiro_29

Valdo będzie razem z Nina i Jorge i stad sie dowie.
Carminia będzie chciala zabic Maxa i ten sie później zemści.

To na którym odcinku jesteś?

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

A Jorginho nie ma tych zdjęć? On chciał, żeby Nina mu je pokazała, ale nie wiem, czy też je ma czy nie.
No to nic dziwnego, że Max będzie chciał się na niej zemścić za coś takiego. Za co chciała zabić Maxa?
Jestem w 124 odcinku.

ocenił(a) serial na 9
Ramiro_29

Jorge ich nie ma.

Maxa chciała się pozbyć,bo wolała życie z bogatym Tufao a nie z biednym ,ale oddanym Maksem.

To juz jesteś po weselu i wyznaniu Tufao?

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

No tak po co jej biedny Max, jak mogłaby być dalej z Tufao i oszukiwać go ile tylko się da.
Tak już było to wesele, na którym Carminia rzuciła się na Ninę i ją zraniła. Potem na końcu było to wyznanie Tufao.

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Co będzie jak Tufao się dowie, że kocha tą samą kobietę co Jorginho?

ocenił(a) serial na 9
Ramiro_29

Najpierw Carminia powie Tufao same kłamstwa na temat Niny.
On pójdzie do ich mieszkania i będzie rozmawiał z Nina.

Z początku nie będzie zadowolony z takiego obrotu sprawy ,ale z czasem będzie się to zmieniać.

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

No tak, czego innego można się spodziewać po Carminii, ona chyba zawsze wciska wszystkim tylko same kłamstwa.
Czyli z czasem Tufao zaakceptuje związek Niny z Jorginho.

ocenił(a) serial na 9
Ramiro_29

Tak zaakceptuje ,jak prawda o Carmini wyjdzie na jaw :D

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Kiedy ta cała prawda o Carminii wyjdzie na jaw? Nie mogę się już doczekać, a ona dalej spiskuje z tym Maxem. Kazała mu uwieść siostrę Niny.

ocenił(a) serial na 9
Ramiro_29

Około 144 odcinka Jorge powie wszystko Tufao ,ale ten mu nie uwierzy,bo Carminia znowu będzie miała swoje wytłumaczenie.
Jednak Tufao i dziadek będą węszyć.

W 152 wszystko się wyjaśni .

Na którym jesteś?

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Ciekawe jakie znowu głupie wytłumaczenie wymyśli sobie Carminia. Na pewno same jakieś kłamstwa. To jeszcze trzeba będzie poczekać aż to wszystko się wyjaśni.
Jestem w 133 odcinku.

ocenił(a) serial na 9
Ramiro_29

No jeszcze dużo namiesza w życiu wszystkich domowników i oczywiście własnego syna z Niną.

Cierpliwie oglądaj,bo warto :D

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Można się tego po niej spodziewać, że jeszcze tam sporo namiesza, jak zwykle.
Teraz mogę oglądać tylko po 1 odcinku dziennie, bo na więcej nie mam czasu. :(