PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10091672}

Waga prawdy: Kulisy programu "Dużo do stracenia"

Fit for TV: The Reality of the Biggest Loser
2025
5,5 444  oceny
5,5 10 1 444
Waga prawdy: Kulisy programu "Dużo do stracenia"
powrót do forum serialu Waga prawdy: Kulisy programu "Dużo do stracenia"

Dokument "odkrywa" sprawy oczywiste. To reality to był show TV, uczestnicy każdego kolejnego sezonu wiedzieli na co się piszą. Byli zdesperowani - a produkcja to wykorzystywała. Metody były drakońskie, ale efekty szokowały. I co ciekawe - motywowały wielu ludzi do zmian u siebie, o tym też trzeba pamiętać. Wielu Amerykanów i nie tylko zobaczyło jak wygląda "rentgen" calego ciała młodego skrajnie otyłego człowieka, posłuchało o otłuszczeniu organów, o skutkach cukrzycy, o przyspieszonym starzeniu się itd. Wszystko ilustrowały bardzo przekonujące obrazki, słowa lekarza i pokazówki typu wanna z tłuszczem, naprawdę robiąca wrażenie.
Oglądałam niemal wszystkie sezony TBL, bo i mnie to widowisko motywowało (skutecznie), choć jasne dla mnie było, że to karykatura odchudzania ustawiona pod publiczność.
Ciekawe, że do wypowiadania się zaproszono najbardziej wkurzające dwie uczestniczki, które w trakcie programu były bardzo przykre dla innych uczestników i trenerów, jedna z nich prezentowała cały wachlarz wyjatkowo prostackich zachowań, raczej nie wymuszonych przez reżysera, a po sezonie oskarżała producentów w mediach, że ją na planie truto (chyba jako jedyną). Zaproszono też Dany'ego, który jak widać - znów jest skrajnie otyły.
Dokument z tezą.