PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=583636}

Wakfu

2008 - 2017
8,0 1,5 tys. ocen
8,0 10 1 1478
Wakfu
powrót do forum serialu Wakfu

ma być 2 sezon jeśli tak to będe w 7 niebie : )))

QuentinTarantinoFan_2

Wakfu sezon drugi już jest dostępny :) Można go oglądać online na oficjalnej stronie studio Ankama albo ewentualnie pobrać z serwisu Chomikuj w wersji po francusku z napisami polskimi :) Aktualnie wydanych jest 12 odcinków na planowanych 26 sezonu drugiego, przeciętnie nowy odcinek wychodzi co dwa tygodnie x3

Marcin_Xel_Cholewski

mam już tzn. ściągnołem w chomikuj a teraz pytanie do was fani wakfu czy uważacie że udostępnienie tego serialu na You Tube to dobry pomysł ( podkreślam że moge go udostępnić jedynie w wersji z NAPISAMI ) piszcie tak/nie czekam

QuentinTarantinoFan_2

Będzie 2 sezon wakfu na teletoon+ 3 lutego

użytkownik usunięty
batman_fw

ja chce wakfu2 ale po francusku z angielskimi napisami. polskie mogą być ale tylko dobre a nie wiem jak ktoś to przetłumaczył.
do jedynki były dobre napisy ang

użytkownik usunięty

już po 2 sezonie. świetny. ma swoje wady, czasem irytujące, ale w ogólnym rozrachunku i tak aż żal kończyć oglądanie po ostatnim odcinku i pewnie niedługo zacznę zabawę od nowa.
pod koniec troszkę przegięli, najpierw leniwie jakieś fillery leciały a na finishu tyle się działo, że im brakowało odcinków a odcinkom minut by wszystkiemu dość uwagi poświęcać - zrobił się galimatias.
tak czy inaczej oba sezony wakfu to świetna historia. nie wiem czy bardziej porównywać to z anime (niektóre sceny i pomysły twórców są dość szalone a i "kreska" troszkę trąci japońską animacją moim zdaniem - może tam szukali inspiracji?) czy raczej z baśniami - tak czy inaczej jak na kreskówkę historia jest monumentalna jak dla mnie. bohaterowie świetni, antagoniści też dają radę, świat i historia super a fabuła ciekawa. czego chcieć więcej? walki też często efektowne niezwykle. no i udało im się znaleźć balans między śmiechem a poważnym klimatem, żeby ani nie wyszła głupia komedia ani przesadny dramat.

QuentinTarantinoFan_2

kurde skończyłem oglądać sezon 2 i odrazu mama pytanie czy bedzie 3 XD ?

ocenił(a) serial na 10
QuentinTarantinoFan_2

Odcinki

Serial po raz pierwszy pojawił się w Polsce:
I seria (odcinki 1-13) – 2 luty 2010 roku (ZigZap),
I seria (odcinki 14-26) – 8 sierpnia 2010 roku (ZigZap),
II seria (odcinki 27-32) – 3 lutego 2012 roku (teleTOON+),
II seria (odcinki 33-39) – 9 marca 2012 roku (teleTOON+),
II seria (odcinki 40-52) – wrzesień 2012 roku (teleTOON+).
Teraz tylko dotrwać do września. oczywiście jest dostępnych więcej odcinków, ale ja oglądam tylko w dubbingiem i wolę poczekać. poza tym ktoś mówił, że po zakonczeniu drugiego sezonu można się spodziewać trzeciego, jak sądzicie ?