koniec odcinka zaskakuje,naprawdę wygląda na to że będzie ciekawie,nie rozumiem czemu w tytule pl dodano słowo wampiry,samo dziedzictwo lepiej brzmi bo chodzi tu o różne istoty,ale podejrzewam że chodzi o zwrócenie uwagi fanów przerośniętych komarów,googlując to słowo trafią na serial,tak czy inaczej to dobry znak jeśli już pierwszy odcinek jest wciągający,więc polecam,to może serial dla nastolatków,ale podejrzewam że zjadacze takich seriali jak buffy,tvd czy pierwotni będą śledzić dziedzictwo bez względu na wiek
Co jest zaskakującego w tym serialu? Efekty specjalne rodem z lat 90 albo i gorzej czy naciągana fabuła i wprowadzanie rzeczy, które kompletnie nie pasują do świata TVD?
Jeżeli 96 w nicku to rok urodzenia to raczej nie pamiętasz jakie były efekty specjalne w latach 90-tych.
A co do serialu. Zgadzam się z Zdrapka27. Rzeczywiście wciąga ten serial i jeżeli ktoś chce uciec od szarej codzienności choćby na chwilę to będzie go oglądać z zaciekawieniem. Z odcinka na odcinek coraz ciekawiej.
No jak ktoś lubi brak konsekwencji, przerysowanie, infantylność rodem z gimnazjum dla dzieci specjalnej troski, groteskową grę aktorską, Slow-Motion w każdej pseudo dramatycznej scenie, brak polotu, efekty specjalne niczym w filmach klasy B z lat 80-tych, płytkie postaci, jeszcze płytsze dialogi, odcinki nafaszerowane wszystkim, czego z przyczyn oczywistych nie miało prawa być w tym uniwersum, do tego wszystkie o tym samym co właściwie sugeruje braki fabularne, brak logiki oraz gustuje w nieambitnych, pozbawionych napięcia i zdrowego tempa akcji produkcjach to będzie się świetnie bawił podczas cotygodniowych seansów
Plus plagiat na plagiacie. Zapomniałam dodać. Poczynając od Rowling a kończąc na autorce Darów Anioła i Czarodziejek. Ta pierwsza nawet nie musiałaby się w sądzie stawiać, żeby wygrać proces po pierwszej rozprawie xD Julie chyba zapomniała, że między plagiatem a nawiązaniem jest wielka przepaść. Żenujące.
A czy Ty kiedykolwiek widziałeś film tego rodzaju bez przerysowań? Przecież to jest fikcja. Wampiry, wilkolaki i czarodzieje nie istnieją, więc byłoby trudno nakręcić film czy serial bez "przerysowań". A Co do Darów anioła czytałam wszystkie części książki i jakoś nie zauważyłam nawet nawiązania a co dopiero plagiatu.
Właśnie wokół wampirów, wilkołaków i czarownic skupiało się do tej pory uniwersum TVD. Moim zdaniem właśnie tego powinni się trzymać. Ten świat był wystarczająco dobry przez 8 sezonów TVD i 5 sezonów TO, więc nie rozumiem po co na siłe wciskać teraz stwory, które w ogóle nie mają jakiegokolwiek nawiązania do poprzedników.
Dodatkowo schematycznośc odcinków aż boli w oczy. Odcinki są tak przewidywalne, że aż nie ma sensu oglądać.
Poza tym to że urodziłam się w 1996 roku, nie oznacza, że nie oglądałam nic co powstawało wcześniej.
Dodatkowo, oglądając pierwszy odcinek Dziedzictwa, czułam się jakbym oglądała polskiego Wiedźmina z 2002 roku, a to naprawdę nie jest nic dobrego, jeśli przy oglądaniu czegoś z 2018 z takim budżetem, masz przed oczami polską produkcję z roku 2002.
Osoby, którym ten serial się podoba, albo nie oglądały oryginału i spin off'u, albo po prostu lubią tak beznadziejne kino, że aż szkoda wchodzić w dyskusje. :)
A może ludzie oglądają tego typu filny/seriale aby się trochę oddalić od szarej rzeczywistości?
Owszem, widziałam. W TO i TVD. Porównajcie grę aktorską, wątki, efekty specjalne a dostrzeżesz ogromną przepaść.
czy to podobne do The Orginals? Obejżałem Wampiry Dziedzictwo i to fajny serial. Dopiero po skończeniu zauważywałem,że bohaterowie są wyjęci z The Orginals, czy klimat ten sam?