Kolejny odcinek po którego obejrzeniu chce się więcej. Mamy ujawnioną postać czarownicy, pokazały się pierwsze moce Moniki. Ciekawy wątek Darci+ Vision.
Ciekawi mnie co by było gdyby Vision przyłożył tą swoją żółtą moc umysłu do Pietro?
Co się stało z bliźniakami ?
Co to za księga w piwnicy ?
Jeżeli wierzyć teoriom i niewielkim wyciekom, to zaczyna się niezła jazda w tym uniwersum MCU, a sama Agatha, czy nawet Hayward, nie będą raczej głównymi antagonistami.
Czy to nie 3 ostatnie odc. miały być na miarę Endgame jak mówiła E.Olsen? No raczej nie sądzę. Jak dla mnie 6 odc. o wiele lepszy. Tutaj co dostajemy? Wyjaśnienie że Agnes to Agatha Harkness, przecież to wiadomo było już od dawna a że Monica dostanie moce przechodząc do Hex'a - ponownie, też raczej było przewidywalne, tym bardziej że Darcy wcześniej wspominała że się zmieniła po dwukrotnym przejściu. Mam nadzieję że plotka co do tajemniczego 10go odcinka okaże się prawdziwa i to o tych odc. mówiła Elizabeth (8-10).
Sądząc po niewielkich wyciekach, jak i opierając się na teoriach, to jeżeli MCU faktycznie ma zamiar w tym serialu umieścić Nightmare'a, to na bank pojawi się Strange, który w sumie i tak się pojawi, bo w końcu drugi film i ten serial, miały być ze sobą połączone, więc ten 10 odcinek to taka wielka niewiadoma, jedynie co jest pewne, to pojawienie się Strange w ostatnim odcinku, i zakładam, że wystąpi jako ostateczna deska ratunku. Z drugiej gorszej strony, mogą wszystko oprzeć na fakcie, że pani kapitan zyskała moce, i teraz to ona sama stanie do walki, co byłoby lamerskie, i potwierdziłoby, że Olsenowa kłamała na temat ostatnich odcinków :D
W sumie jest tygodniowa przerwa między zakończeniem Wandy a rozpoczęciem Falkona, gdzie ten 10 odc mógłby się wpasować :) ale pewnie to tylko plotka.
Plotek było wiele, niektóre się sprawdziły. Pietro do ostatniej chwili był trzymany w tajemnicy, podobnie jak Luke w Mandalorianinie, więc i ten 10 odcinek może być prawdziwy. Swoją drogą seriale zazwyczaj kończą się parzystą liczbą odcinków.
Odc 10 ma być making off, a więc raczej serial się skończy na 9. No chyba że nas zaskoczą
Było powiedziane, że całość ma trwać 6h, więc wychodzi na to, że ostatnie dwa odcinki (8 i 9) będą trwać około 60 minut każdy.
Niby to było takie oczywiste, że Agnes to Agatha. W sumie to nawet zbyt oczywiste, żeby było prawdziwe. A jednak gdy się to potwierdziło to miałem opad szczeny. Podobnie będzie gdy pojawi się np. Mephisto. Było sporo nawiązań do niego, ale i tak jest to traktowane bardziej jak mem. A gdy się to potwierdzi to pojawią się komentarze w stylu "i co niedowiarki? ja wiedziałem od początku, że tak będzie". Z drugiej strony jest też pewnie cała masa ludzi, która, aż tak bardzo nie siedzi w teoriach i dla nich to było ogromne zaskoczenie.
Ja jednak bardziej jestem za Nightmarem, bo w końcu to wróg Strange'a, czyli byłoby połączenie, choć nie ukrywam, że Mephisto byłby takim ogniwem dla pojawienia się Ghost Ridera, który w sumie też jest przeciwnikiem Nightmare'a. Na tym akurat polu wiele można łączyć wątków.
Sądzę że obaj się pojawią i Nightmare i Mephisto. Nightmare już został dawno potwierdzony gdy były podawane informacje dotyczące Doctor Strange in the Multiverse of Madness, z kolei wyciek figurek Funko Pop potwierdziłby udział Mephisto, plus jak wiemy powiazania jego i Agathy Harkness z komiksów, wiec jego udział wydaje się dla mnie oczywisty. Wiadomo mogę się mylić jeśli chodzi o Mephisto, ale co do Nightmare to na bank go zobaczymy jak nie w WandaVision to w Doctor Strange in the Multiverse of Madness, a skoro produkcje mają być ze sobą bardzo powiązane to wydaje mi się to bardzo prawdopodobne. Dodam jeszcze że Kevin F. powiedział że Spider-Man 3 też będzie mocno związany z WV i DS2 wiec dostaniemy jakby trylogie Multiversum zaczynając od WandaVision poprzez Doctor Strange in the Multiverse of Madness a kończąc na Spider-Man'ie 3, więc czuję ze czeka nas niezła jazda jeśli chodzi o 4 fazę Marvel'a ;]
Ja nie znam żadnych postaci, oprócz tych które pojawiają się w filmach, więc nic mi nie mówi Agatha Harkness i w ogóle mam wrażenie, że nic nie wiem patrząc na Wasze (wszystkich z góry) dyskusje. A już na pewno nie czytam żadnych wycieków (ale to ogólnie, do żadnych filmów czy seriali) i generalnie to z przyjemnością oglądam dobry serial.