PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=833643}
7,5 37 tys. ocen
7,5 10 1 36974
7,1 31 krytyków
WandaVision
powrót do forum serialu WandaVision

Czy trzeba kojarzyć uniwersum Marvela, żeby oglądać i rozumieć ten serial?

ocenił(a) serial na 9
CentrusPL

Mam szczerą nadzieję, że wbrew wybuzowanym teoriom sama konkluzja serialu okaże się prosta. Jeśli tak, to oczywiście dalej są tam nawiązania do MCU, ale sama historia będzie zrozumiała także sama przez się.

ocenił(a) serial na 10
CentrusPL

Tak to wszystko się łączy w MCU

użytkownik usunięty
CentrusPL

Z jednej strony nie musisz, gdyż retrospekcje, a nawet rozmowy bohaterów w dość dużym stopniu przybliżają to, co działo się przed serialem. Dr.Strange jedynie jest wart nadrobienia, aby zapoznać się z postacią, bo prawdopodobnie będzie się w tej stawce liczył, tak samo jak jeden z jego przeciwników.

ocenił(a) serial na 7
CentrusPL

Tylko częściowo, w zupełności wystarczy znajomość trzech ostatnich części Avengers.

ocenił(a) serial na 5
lew890

A jak ktoś nie trawi tego typu ekspresji filmowej jak wszelakie Marvele i inne podobne temu cuda?

ocenił(a) serial na 7
Bokciu

To już trudno mi powiedzieć. Ja nie jestem dużym fanem MCU, stosunkowo niedawno nadrobiłem wiele filmów (też jeszcze nie wszystkie), a serial mi się podoba - ze względu na zabawy formą, sitcomową konwencję, która co jakiś czas zmienia się w klimat grozy (takiej jak np. w Uciekaj) oraz samą otoczkę tajemnicy. Nie bez powodu ludzie zakładają tyle tematów ze swoimi przewidywaniami.
No nie wiem czy pomogłem, na pewno nie jest to typowy Marvel.

ocenił(a) serial na 7
lew890

Bardziej Truman show niż Uciekaj.