Po obejrzeniu odcinka 4. nasuwa mi się jedno pytanie - jak szybko po bitwie z Thanosem Wanda mogła stworzyć alternatywną rzeczywistość? Monica wróciła do życia właśnie gdy toczyli bitwę, po której najprawdopodobniej od razu nastąpił pogrzeb Starka na którym była Wanda. Wychodzi na to, że popadła w depresję po pogrzebie, ale akcja w odcinku dzieje się szybko i może się wydawać, że Monica wróciła do pracy równie szybko. Zapraszam do dyskusji
Jak widzimy postacie które powracają po Blipnięciu to jest to moment w którym Profesor Hulk pstryka palcami. Później następuje finałowa walka i pstryknięcie Starka. Z kolei w 4 odcinku widzimy na początku Monice która powraca po Blipnięciu a potem próbuje wejść do firmy w której pracowała. A chwilę później jedzie do miasteczka Westview na wezwanie... tylko kiedy to jest? Ten szefo ją tam skierował? Z tego co zrozumiałem (oglądałem bez polskich napisów, ze słuchu) została zawieszona bo jej zmarła matka tak sobie zażyczyła w przypadku gdyby zniknęła. To jak to jest że ona jedzie nagle z dupy do Westview? Kiedy to się dzieje?
Z tego co zrozumiałem to Monica zdała jakieś raporty po trzech tygodniach od blipnięcia. Ale nie wiem po jakim czasie wróciła do pracy. Pewnie niedługo potem albo pojawiła się pierwszy raz w pracy właśnie po to, aby zdać te raporty.
Czy aby napewno to Wanda stworzyła tą rzeczywistość jaką jest to miasteczko Westview? Nie czytam komiksów, ani historii postaci na wiki, ale myślę że stoi za tym jeśli nie S.W.O.R.D to chociaż S.H.I.E.L.D.
shield po odejściu Fury'ego nie jest pokazywane w MCU, przejął je Coulson i historia shield jest pokazana w Agents of S.H.I.E.L.D, tam nie ma nawet powiązania z pstryknięciem Thanosa, jedynie akcja z Winter Soldier dzieje się w 1. sezonie Agents, nic poza tym.
co do sword - no nie wiem nie wiem, będą zapewne wprowadzać to jakoś do MCU w WandaVision
Niby tak, ale to właśnie Phil Coulson wspominał w którejś części o Hydra Soak i jakichś eksperymentach, być może ma to jakieś powiazanie z Westview.
Takie coś znalazłem w sieci.
A blue soap by HYDRA that was theorized to be used to insert false memories into people's brains and make them believe in their simulated reality was first mentioned by Phil Coulson inside the Framework in the Agents of S.H.I.E.L.D. episode Identity and Change.
Nie zostało powiedziane ile czasu dokładnie minęło od pstryknięcia Bannera, a jej przyjechaniem do Westview. Ale biorąc pod uwagę, że nagle z dupy dowiedziała się, że wraz z połową wszechświata zniknęła na 5 lat, a jej matka umarła przez ten czas, to myślę, że mogło minąć kilka tygodni zanim się z tym oswoiła, bo jak przyszła do siedziby SWORD to nie wyglądała na bardzo smutną.
a to nie było, że ludzie wracali po losowym czasie niektórzy nie od razu?? Jej matka zdążyła stworzyć SWORD i w czasie 3 lat bez niej Wanda tworzy świat
Jak myślicie wprowadzą Mephisto w tym sezonie czy antagonistą zostanie sama Wanda?
eh nie, to nie tak. Monika i Wanda po pstryknięciu znikają na 5 lat i wracają w tym samym momencie -mniej więcej. W szpitalu panuje chaos i lekarka mówi, że wszyscy wracają na raz, więc można założyć, że różnica w czasie mogła wynieść kilkanaście minut. Zauważ też , że wszyscy bohaterowie stawili się na bitwę z Thanosem bez opóźnień. Matka Moniki leczyła się na raka i w momencie pstryknięcia miała zostać wypisana ze szpitala, ale po dwóch latach od pstryknięcia rak wrócił i niestety matka Moniki zmarła.
Monika wróciła do kwatery SWORD dokładnie 3 tygodnie po pstryknięciu Hulka. Dyrektor SWORD wspomina o tym na początku odcinka. Monika natychmiast zostaje skierowana do miasteczka Westview w sprawie zaginionych osób. Zgodnie z regulaminem osoby, które wróciły mają zajmować się "błahymi" ziemskimi sprawami.
Kiedy dokładnie pojawiło się miasteczko Westview nie wiemy. Możemy założyć, że albo od razu po pogrzebie Starka, albo kilka dni przed powrotem Moniki do służby. Stawiam na to drugie, lokalsi od razu zgłosiliby pojawienie się tajemniczego miasta, które wcześniej nie istniało.