PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=860894}
6,2 8,2 tys. ocen
6,2 10 1 8161
5,9 20 krytyków
Warszawianka
powrót do forum serialu Warszawianka

Witam,

Chciałbym się podzielić swoją opinią po obejrzeniu 10 odcnków. Główny bohater Franek to postać tragiczna nie potrafiąca nawiązać prawdziwych relacji z kobietami, zagubiony lekkoduch, dusza artysty, poniżany przez ojca i opuszczony przez matkę to wszystko składa się na poczynania naszej głównej postaci. Rola odegrana świetnie, aktorstwo na najwyższym poziomie. Jeśli ktoś twierdzi, że ten serial jest o piciu, ćpaniu i pukaniu panienek to albo nie rozumie serialu albo świadomie zaniża ocenę tego serialu. To serial o samotności, braku akceptacji o poszukiwaniu miłosci i szukaniu sensu kiedy wszyscy dookoła zawodzą (rodzina, przyjaciel). Kiedy zawodzi sam główny bohater... To serial, który pokazuje jakimi jesteśmy egoistami w codziennym życiu "tylko ja ja ja ja". Z mojej strony mocne 9.

ocenił(a) serial na 7
marek_rek

Jak dla mnie scena kolacji przy stole była bardzo dobra i zrobiła na mnie wrażenie

ocenił(a) serial na 9
whitekate92

Tak scena mocna jak na dysfunkcyjną rodzinę.

ocenił(a) serial na 9
whitekate92

Porównywalna do odcinka "7 ryb" z 2. sezonu The Bear... I tu i tam granie smyczkiem na nerwach widza, jak na skrzypcach.

ocenił(a) serial na 8
marek_rek

Po 2 odcinkach dałem ocenę, 3, po 10 odcinku zmieniłem na 7 :) im dalej tym lepiej. Pierwsze odcinki są jakieś słabe, bez polotu, potem jest naprawdę dobrze. Scena kolacji, kolejne perypetie Czułego, ale najlepsi są aktorzy drugiego planu.

ocenił(a) serial na 6
Damiann_n

jutro finał , czy wiecie kiedy skyshow wrzuca odcinek? o północy czy rano?

ocenił(a) serial na 3
radekbruski

Jakoś godzinę po północy się pojawiały poprzednie odcinki

ocenił(a) serial na 7
Damiann_n

Tez zmieniłam na siedem. Obejrzałam cały sezon i jestem zadowolona. Warto było, nie jest to jednak odgrzewany 200 razy kotlet o beztroskim życiu współczesnych wielkomiejskich ludzi. na co się początkowo zanosiło. To bardzo ładna opowieść o relacjach z ludźmi i samym sobą.