PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=697374}

Wataha

2014 - 2020
8,1 112 tys. ocen
8,1 10 1 112302
7,1 26 krytyków
Wataha
powrót do forum serialu Wataha

Komentarze

ocenił(a) serial na 10

Nie wiem skąd tyle negatywnych komentarzy. Mi serial z punktu widzenia osoby która mieszka w
Solinie, bardzo się podoba. Wszelkie zarzuty są nadęte. Mam wrażenie że piszą je niespełnieni
aktorzy/reżyserzy/scenarzyści po szkole filmowej, którzy smażą hamburgery w Anglii albo pracują
tam na zmywaku. To jest serial. W Dr. Housie też są błędy medyczne itd. w każdej produkcji
zdarzają się jakieś wpadki, jednak to nie one decydują o tym jak 90% odbiera ten serial. Ktoś
napisał że dzieje się tam więcej w trzech odcinkach niż na granicy przez rok. Ok. To co mieli
pokazać? Jak odprawiają ludzi przy okienku. To serial akcji i jest akcja. To jest fabuła nie dokument.
Ma być ciekawy, wciągający, intrygujący, i dla mnie taki jest. Jak będę chciał realizmu to włączę
sobie discovery, i pooglądam jakiś dokument.

condiuelaen

Mi też serial się bardzo podoba. Nareszcie wykorzystano polski koloryt do budowy scenariusza. Widać nie trzeba kopiować zachodnich wzorców. Dodatkowo, umiejscowienie akcji w Bieszczadach nadaje klimat produkcji, nasuwają mi się skojarzenia z nowozelandzkimi i południowo-amerykańskimi serialami. Serial jest ciężki, Bieszczady piękne jak zawsze. Szkoda tylko, że scenariusz rozwija się w kierunku intrygi o charakterze mafijno-politycznym (tak mi się zdaje)- stały chwyt w polskim kinie, a wystarczyłoby głębiej osadzić scenariusz w relacjach społeczno- kulturowych (miejscowi, Ukraińcy, itd.) i serial byłby na 10. Mamy dziwną polską manierę, jak coś złego to politycy, jak mordują to mafia, jak kradną to wspólnie.