PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=809681}
7,3 17 tys. ocen
7,3 10 1 16518
8,0 28 krytyków
Watchmen
powrót do forum serialu Watchmen

Tragedia.

ocenił(a) serial na 1

To już zaczyna być żenujące, Watchmen, kolejny szit robiący z białych rasistów. Chciałbym zauważyć że w stanach rasistą jest każdy, żółty, czerwony, czarny, biały, brązowy, tam każdy psioczy na każdego, ale w filmie rasistą może być tylko biały, bo jak pokażą żółtego albo czarnego rasistę to będzie afera na cały świat. Ten świat jest wywalony do góry nogami.

ocenił(a) serial na 5
piotr_poranek

Ja to szczerze mam już dosyć tego tematu o rasizmie ileż można. Jaki serial się teraz nie włączy to zawsze jest jakieś nawiązanie do tego.

ocenił(a) serial na 1
lokiloki1915

To swoją drogą, wszędzie wpychają rasizm i problemy lgbt. To jest jakaś paranoja.

ocenił(a) serial na 10
piotr_poranek

no może dlatego, żeeee...BIALI TO RASISCI OMG :OOOOOOO

ocenił(a) serial na 1
mery_fghj

Czarni za to są święci, w stanach są chyba najbardziej rasistowską nacją. Myślisz że tylko biali są rasistami? Jeśli tak to oglądaj więcej takich papek, są właśnie dla ciebie stworzone.

ocenił(a) serial na 1
mery_fghj

Widać, że dzieciak/troll. Nie ma sensu się zniżać do poziomu mery(sue). Szkoda tylko, że policja nie może przez to działać jak należy, czego widzimy skutki w UK, gdzie policja zwlekała z aresztowaniem gangu pedofilów gwałcących małe, białe dziewczynki, bo złożony był z samych czarnych/arabów. Matki tych dziewczynek powinny pozwać policję a dziewczynki mają zniszczone życie, przynajmniej część z nich. A może w ogóle zabijmy się, bo nie wolno nam istnieć i już.

ocenił(a) serial na 3
Slutcore

"gdzie policja zwlekała z aresztowaniem gangu pedofilów gwałcących małe, białe dziewczynki, bo złożony był z samych czarnych/arabów. "

Zataczamy koło. Niedługo w Europie Zachodniej biały będzie musiał się kłaniać imigrantowi arabskiemu lub murzyńskiemu. Jeszcze za naszego życia wspomnisz moje smutne, prorocze słowa... :/

ocenił(a) serial na 9
piotr_poranek

nie, to są naturalne konsekwencje tego, że biali przez setki lat byli największymi dupkami na świecie ;) Zło jakie nasza rasa wyrządziła innym ludziom będzie odbijać się echem jeszcze przez wiele, wiele lat. Najwyższa pora przywyknąć i znaleźć w sobie resztkę pokładów pokory

wito_filmweb

Nie zesraj się, ty może czujesz się winny, ja nie. Bo nie mam ku temu powodów. Idąc nawet dalej, mój ojciec też nic czarnym nie jest winien tak samo dziadek. Więc mam tę ideologię samobiczowania i to całe poczucie winy gdzieś. Pomaluj się na czarno samobiczowniku.

ocenił(a) serial na 9
greedo23

To nie jest kwestia poczucia winy, bo osobiście też nie czuję się winny. Nawet nie mam powodów. Chodzi tylko o zrozumienie faktu, że proces emancypacji czarnych jeszcze się nie zakończył, a przyjmowanie czegoś z pokorą to nie to samo co samobiczowanie.

wito_filmweb

Tak już zakańczając ten wątek, to dzięki tym dupkom białym ludziom możesz teraz takie smuty na internecie pisać korzystając z samych dobrodziejstw, które wymyślił ten biały zły człowiek. Dzięki temu złemu białemu masz prąd, internet, komputer, telewizję i wszystko absolutnie wszystko na tym świecie, przypominam wyjątek potwierdza regułę.
Czarni w usa powinni być w tych czasach wdzięczni, że ktoś ich pradziadów stamtąd zabrał, bo teraz żyją w cywilizowanym świecie a gro z nich są sławami, milionerami, wielbionymi przez miliony. Dziwne, że jakoś nie chcą do tej ciemnej afryki wracać. Tak jak ciemnogród arabski nie chce wrócić do siebie z europy.

ocenił(a) serial na 9
greedo23

Jezu, jaka pokrętna logika... To, że biali wymyślili najwięcej dobrodziejstw nie umniejsza wagi zbrodni których dokonali. Poza tym czarnym nie dawano nawet szans współudziału w tworzeniu tych dobrodziejstw, co też nie dziwi, bo ograniczano im dostęp do wyższej edukacji. I nie wiem co jest gorsze: głupi, ale szczery rasizm wynikający z ignorancji, czy ten cyniczny i wyrachowany, który coraz bardziej się od ciebie przebija.
Bez odbioru.

wito_filmweb

Jak rozumiem obniżenie progów punktowych na wyższe uczelnie dla czarnych w usa to też rasizm, prawda? A może jednak rasizm, ale dla innych ras - żółtej i białej. Ten prawdziwy rasizm dzisiejszych czasów.
A planowane zniesienie w ogóle progów punktowych na wydziały ścisłe z przedmiotów takich jak matematyka, fizyka, bo murzyni sobie nie radzą to już w ogóle rasizm, prawda? A może jednak rasizm, ale dla innych ras - żółtej i białej. Inteligencji nie oszukasz. Ale to się nie wpasowuje w aktualną ideologię. No ale zawsze można krzyknąć skrzywdzeni i wpuszczać jak leci zabierając miejsca innym, którzy się do tego naprawdę nadają.

Jeżeli tak chcesz czarnym udostępniać edukację to świetnie, później mieszkaj w budynkach projektowanych przez ćwierćinteligentów, powodzenia. Pracuję w tej branży, poznałem kilku "geniuszy" niby inżynierów co kończyli uczelnie w krajach lekko niepoważnych. Nie potrafią najprostszych zagadnień rozwiązać, ale co tam, inżynier, kask na głowę i do przodu.
Ja nie twierdzę, że nie ma wsród nich inteligentnych ludzi, ale nie rozumiem wpuszczenia byle cymbałów, bo statystyka ideologii równości musi się zgadzać.
P.S. gratuluję także naiwnego myślenia, ze przedstawieciele innych ras nie są rasistami. Widocznie młody jeszcze jesteś i mało różnorodnego świata poznałeś.
I wiesz co jest najbardziej śmieszne, najwększe oburzenie na faktyczny stan rzeczy nie mają wcale czarni, lecz biali o lekko wypranych ideologią lewicową móżdżkach. Szczególnie ci przedstaiwciele nauk humanistycznych w usa, gdzie marksizm kulturowy odpalił lata temu i już jest nie do wykorzenienia. Czarnym to tak naprawdę wisi.

ocenił(a) serial na 9
greedo23

Może i wśród czarnych są cymbały, ale ty jesteś idealnym przykładem, że także nie każdy biały jest orłem i tuzem intelektu.

toperzniet

W obrażaniu innych nie jesteś nawet trochę dobry. Nie wiem dlaczego nie odniosłeś się do jasno wytłumaczonych rasistowskich nowych norm w usa. Widocznie twój karłowaty intelekt tego nie ogarnia, bądź ideologia wstydu nie pozwala rozsunąć tej zasłony. Przeczy to twojemu światopoglądowi. Instynktownie będziesz pluł na fakty zamiast użyć logiki i odnieść się merytorycznie do przedstawionych powtórzę FAKTÓW, które przytoczyłem. Ty swój światopogląd masz pewnie wykreowany czytając głupoty w internecie i oglądając netflixa.

ocenił(a) serial na 1
greedo23

Facts don't care about your feelings - ale właśnie dlatego próbują nam wmawiać, że fakty nie są takie ważne i że uczucia też się liczą. Teraz próbują zakrzywiać rzeczywistość, w której już nie liczą się fakty a uczucia. Gdyby tak było to w nauce daleko byśmy nie zaszli. W momencie, gdy zaczynają rządzić nami uczucia a nie logika świat staje się uboższy, głupszy i nic nie idzie do przodu.
Chciałem tylko zauważyć, że często używane przez lewaków i pseudointelektualnych podlotków z gimnazjum/liceum określenia jak "ciemnogród" czy też właśnie zaślepienie religią odnosi się do uczuć, uczucia religijne nie sprzyjają rozwojowi, ale lewackie też nie a wręcz cofają nas w rozwoju, ciemiężą naród i niszczą jednostkę, gdzie ktoś myśli inaczej niż reszta i trzeba go, wedle lewackiej "tolerancji", od razu gnoić.

greedo23

A wiesz kto zbudował pierwszy komputer na świecie? Niejaki Konrad Zuse pod rządami hitlera w III Rzeszy. I co wedle twojej pokręconej logiki mamy teraz być wdzięczni hitlerowskiej Rzeszy za to że mamy komputery?

doktoralban

Nie zrozumiałeś niczego co napisałem. Ja nie piszę o wdzięczności ale o pluciu na i ciągłym samobiczowaniu się białej rasy. Historii się nie cofnie, nie wiem co takie podjeście ma zmienić, zresztą nie my-dzisiejsze pokolenie jesteśmy winni tego co robili nasi poprzednicy. Nie rozumiem dlaczego jak pisze kolega wyżej mam w sobie szukać pokładów pokory, to nagle nie oceniamy już człowieka indywidualnie? No proszę cóż za powrót do socjalizmu tego bolszewickiego, najgorszego. Przemyśl proszę swoją logikę czy czasem nie jest bardziej pokrętna niż moja.

ocenił(a) serial na 3
greedo23

Zresztą co oni za bzdury gadają, że czarny nie mógł tworzyć wynalazków bo biały zabraniał. Dlaczego tego nie robili przed przybyciem białego. Biały w starożytności przewyższał dzisiejszą Afrykę. Równy start był na całym świecie.

ocenił(a) serial na 3
wito_filmweb

Głupiś. Japończycy (żółci) zabili więcej Chińczyków niż Niemcy i Amerykanie razem wzięci wszystkich ludzi w II wojnie światowej.

ocenił(a) serial na 9
piotr_poranek

Uwielbiam ten wasz ból dupy xD.

ocenił(a) serial na 1
jp2

To nie jest ból dupy tylko zażenowanie waszą głupotą synku.

ocenił(a) serial na 9
piotr_poranek

Wmawiaj to sobie.

ocenił(a) serial na 9
piotr_poranek

Jeżeli wszyscy bredzący o rasizmie wyczytaliście tylko tyle z tego serialu, to znaczy, że macie ewidentne braki w inteligencji albo zobaczyliście jeden odcinek i nie znacie oryginału. Film daje mnóstwo możliwości interpretacyjnych, porusza szereg różnych zagadnień, opowiada naprawdę ciekawą historię, która w bardzo przemyślany sposób zazębia się z kultowym komiksem. Nie macie za grosz wyobraźni, tropiciele lewactwa. To jest aż zabawne, jak bardzo nic nie rozumiecie.

toperzniet

Ależ rozumiemy, serial jest świetny nie przeczę, ale wyobraź sobie choć przez chwilę odwrotną sytuację. To sci-fi więc czemu dlaczego by nie?

Jesteś w stanie sobie wyobrazić co by się działo?
Kalifornia zapadła by się pod ziemię, trzaski pękających odbytów lewicowej ludności tego stanu spowodowałyby trzęsienie ziemi, a nie daj Boże doszłoby do równego pękania odbytów w jednym czasie co wywołałoby rezonas... Tsunami, greta głupberg śmierć na ocenie, katamaran na dno. KATASTROFA ŚWIATOWA