Byliśmy łgarzami
powrót do forum 1 sezonu

Płytkość

ocenił(a) serial na 7

Wiem, że serial oparty jest na powieści, której nie miałam okazji przeczytać, ale uderzyło mnie w serialu, to jak bohaterzy z łatwością przyjmują tragedię jaka się wydarzyła.
Umierają 3 osoby, z czego 2 pochodzą z rodziny Sinclairów, a oni jak gdyby nigdy nic spędzają kolejne lato na wyspie, na której zginęli nastolatkowie. Nie rozumiem tego, wydaje mi się, że człowiek po takiej potrójnej śmierci, nie byłyby w stanie pojawić się od tak w tym miejscu...wszystko przecież przypominałoby mi o tych osobach i o tym co się wydarzyło. Matki utraciły dzieci, brak w nich rozpaczy, lekko płaczą, tak jakby dzieci po prostu gdzieś wyjechały, a przecież one zginęły śmiercią tragiczną i nie ukrywajmy dość drastyczną- spłonęli przecież żywcem. Nie wiem czy mogło mieć to związek z tym, że miały też inne dzieci i chciały być dla nich silne, czy przez to jak zostały wychowane.
Plus jeszcze ich dziadek, który chyba bardziej rozpacza za psami, niż wnukami i organizuje jakieś wywiady. Każe wszystkim ładnie się ubrać i uśmiechać, a przecież rok wcześniej w tym miejscu spłonęły 3 osoby, tak młode! Dla mnie to nie do pomyślenia i strasznie nie pasowało mi to, gdy oglądałam końcówkę sezonu.
Absurdem dla mnie jest również to, że rok po tragedii, na miejscu poprzedniej posiadłości stoi już kolejna, o tak imponującej wielkości. Nie wydaje mi się, że przez rok udałoby im się zakończyć budowę tak dużego budynku, no ale to już chyba czepianie się :D
PS. Wydaje mi się, że skoro na Amazonie widnieje informacja, że to sezon 1, to będą kolejne, tak?
Jak wcześniej pisałam, nie czytałam książki więc nie wiem czy tej historii jest dalszy ciąg. Będę wdzięczna za uchylenie rąbka tajemnicy na temat tego, co mógłby być w kolejnym sezonie :)

agnesiss

Hej! Odpowiadając na pytania, w książce mijają 2lata od wydarzeń (w serialu rok) stąd pewnie niedopatrzenie jeśli chodzi o nową wille, a co do kolejnego sezonu to pewnie bedzie kolejny ponieważ jest druga część książki która opowiada o lecie sprzed 27lat gdzie głównymi bohaterami są matki z pierwszej części więc poznamy ich tajemnice. :)

ocenił(a) serial na 2
agnesiss

Najpierw umiera babcia i było powiedziane że oni nie obchodzą żałoby czy coś takiego, więc jak dziadek trafi do szpitala to robią sobie imprezę ...
Zachowanie tych ludzi jest denne, sztuczność wylewa się z ekranu, dialogi o niczym. Cała zagadka na którą czekamy te 6 odcinków to wytwór ich głupoty a nie jakaś skomplikowana intryga.  

ocenił(a) serial na 4
Logan87

Slaby.serial.

rafal_krol_1509

Czy w serialu ginie reszta łgarzy poza candance?

Kropka201

Czy tylko ona i j widziała a oni tak naprawdę zginęli w pożarze?