Jak ktos nie ogladal niech nie czyta i odnosi sie prosze do tego odcinka i wczesniejszych ale NIE PRZYSZLYCH jak ktos widzial.
Ale przesada w ostatnim odcinku (wyzej data), wszystko na sile jakby wymyslone zeby wpadli w ta "pulapke" chociaz niby mowili ze nie beda grali jak im zagra Emir. Odmawiaja nagle wspolpracy z policja (min. ukrywaja informacje) i swoich ludzi usadzaja aby nic nie robili teraz Kemal ktory ratowal zycie Emira (ze rowniez Nihan kilkukrotnie juz nie wspominam) kiedy ten mowil mu jasno ze go zabije nawet w trakcie ratowania (co bylo wielka przesada w tej sytuacji), wczesniej byli czesto nadzwyczaj domyslni ale teraz przyjezdzaja bez broni i przygotowania do budynku, zamiast go obserwowac z daleka i zaplanowac dzialanie wchodzi sam po prostu do srodku (wiedzac ze Emir chce go zabic) po to aby w nia wpasc i blagac Emira a potem Nihan zeby go zastrzelili a ta strzela, to wszystko oczywiscie jest absurdem, nie wiem co w ten sposob chcieli osiagnac bo to nie ma zadnego sensu poza dodatkowym dramatyzowaniem znow fabuly.
Jak pisze to chcialbym podzielic sie uwaga ktora mam jeszcze z ok. polowy polowy poprzedniego sezonu i ktora teraz tez moge podtrzymac, ze wszystkie istotne (moza poza ta policjantka) postacie zenskie w tym serialu maja zle charaktery, to ciekawe :] To takie podprogowe budowanie islamskie przeslania ze za duzo wolnosci dla kobiet to same klopoty? ;) Oczywiscie glownym negatywnym bohaterem przynajmniej do konca 1 sezonu byl Emir (bo w drugim uwazam ze po naglej "nadzwyczajnej przemianie" wyprzedzila go Asu gdy chciala zabic Nihan i pozniej).
Druga sprawa to absurdalna historia jak Kemal ktory ledwie cudem przezyl rozsadzanie go od srodka, jakby nigdy nic bez nawet odpoczynku (raczej by musial tygodniami wracal do sprawnosci jesli w ogole by do pelnej szybko wrocil po takiej akcji) wraca sobie na slub w pelnej formie, to tez byla przesada kompletnie odrzucajaca brakiem nawet odrobiny iluzji realizmu ale tak jest wlasnie z romantycznymi watkami.
Trzecia to nie wiem za co tyle czasu siedzi a areszcie Leyla gdy bronila siebie i innych we wlasnym domu przed intruzem ktory mial w rekach zabojcza trucizne.
Oczywiscie seriali i tak jest dobry jak na takie telenowele, glownie watek "sensacyjny" bo ten romantyczny typu obowiazkowe niemal w kazdym odcinku spotkania w 4 oczy Nihan i Kemala zdecydowanie dla mnie najmniej ciekawy (zwlaszcza w 1 sezonie). Ale jak widac ostatnio zaczeli niezle przesadzac tej w tym watku sensacyjnym.