PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119350}
5,5 31 tys. ocen
5,5 10 1 30974
3,7 10 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Hmm, a może anime?

użytkownik usunięty

Co byście powiedzieli na wiedźmina animowanego, albo takiego w całości robionego przez Bagińskiego? Oczywiście odpowiedni mrocznego, taki słowiański Berserk. Ja byłbym za, choć z drugiej strony, to już przesadna komercja z pchaniem wiedźmina gdzie się tylko da i psucie świetnego bohatera literackiego poprzez taki chłam jak serial czy jeszcze gorszy film. Kubki, breloczki z Geraltem to jest to co mnie mierzi.
Osobiście denerwują mnie te ekranizacje do spółki z grą(nie żeby była zła) bo ludzie zamiast czytać świetne książki poznają Geralta w spłyconej wersji. Boje się że Geralt ma teraz więcej fanów wśród graczy komputerowych niż wśród czytelników.

ocenił(a) serial na 8

powiem ci że jestem na etapie czytania "wieży jaskółki", coż szkoda że tak nie od początku, ale pożyczyłem od koleżanki, a miała tylko ten tom :)
musze przyznać że klimat w książce odpowiada temu w grze, a sama gra to według mnie jedna z najlepszych gier Rpg w jaki grałem chyba od czasów Fallouta 1 i 2. A pomysł na film jak najbardziej trafiony, sam po prostu marzę żeby powstał film w całości wygenerowany komputerowo, przynajmniej na takim poziomie jak intro z gry, no bo po prostu ten filmik to była rewelacja. Na 100% filmik zrobiłby kariere nie tylko w polsce czego jestem pewien. Mnie też troche wqrwia komercjalizowanie tego wiedzmina poprzez kubki , smycze, koszulki itp. Ale na dobry film, mogliby się pokusić. szczególnie Tomek Bagiński. Pozdrawiam