Aktorstwo dobre, pomysł też fajny ale z wykonaniem już gorzej. Nie wiem dlaczego Geralt z wszystkimi walczył jednym mieczem, a drugi ciągle na koniu trzymał. Wiedźmin powinien używać dwóch mieczy stalowego i srebrnego i powinien ich mieć na plecach. Tutaj brak konsekwencji. Potwory czy ludzie Geralt używa jednego miecza. Tak jak w grze było to by było super.
Poza tym efekty słabe. Jakby amerykanie się tym zajęli mogłoby wyjść miodzio. Przekleństw mało, tak to trochę naciągane. Golizna była więc tutaj ok. Lepsze efekty, więcej używania czarów przez czarodzieji i znaków przez Geralta i byłoby ok.
Trzeba pamiętać, że to polska produkcja, a nie amerykańska. Jak na polskie warunki serial jest niezły. Wiadomo, że jakby nakręcili to amerykanie, to wyszłoby pewnie dużo lepiej, ale mi się ten serial podoba. Nie wyszło idealnie, ale jest dobry, nie zgadzam się więc z opinią 90% oglądających, uznających go za gniot. 7/10.
Hmm...Według mnie jak na ówczesne Polskie warunki, serial naprawdę dobry. Ciekawy, dobra gra aktorska, muzyka świetna...Nie jest źle...
Podobał mi się, jeden z nielicznych Polskich filmów tego typu, a szkoda bo ostatnio Polacy mają tendencje do nagrywania masowo beznadziejnych filmów. Wiedźmin ma oczywiście swoje minusy, np: walki Geralta z potworami, same potwory wyglądem przypominają mapety...xD Ale jak już mówiłem nie jest źle, zawsze mogłobyc gorzej.