PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119350}
5,5 31 tys. ocen
5,5 10 1 30971
3,7 10 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Ogląda ktoś

ocenił(a) serial na 7

Ogląda ktoś w nocy o 3:00 na tvp2 we wtorki ??

ocenił(a) serial na 8
chwastun

Ja nagrywam i oglądam później, ale drugi odcinek, ch*lera, przegapiłem. Ciekawe, na co oni liczą, że puszczają ten serial o tej godzinie.

ocenił(a) serial na 7
kamiledi15

Też mnie to zastanawia, ale nieraz w nocy na kompie pracuje i fakt jest taki, że teraz jest co obejrzeć :p ale normalni ludzie o tej porze śpią :P oglądalności to na pewno dużo nie ma

ocenił(a) serial na 4
kamiledi15

Kiedyś, w zamierzchłych czasach "Wiedźmin", był emitowany o jakiejś 19 (nie pamiętam dokładnie godziny, wiem, że wtedy widno jeszcze było). Teraz to chyba za mądry serial i oglądalność by im spadała.

ocenił(a) serial na 7
Zly_cholesterol

Z tego co pamiętam to na tvp2 leciało o 17 czy 18

chwastun

Ja nastawiam budzik i oglądam. Ale pora rzeczywiście świetna jak się chodzi na 7.30 do szkoły. :P

chwastun

Dajecie radę to oglądać w ogóle..?

chwastun

To chyba dla tych, co spać nie mogą... :P

ocenił(a) serial na 7
maro207

Zapewne tak :D albo dla tych co mają nockę jako cieć na jakimś parkingu :p

ocenił(a) serial na 10
chwastun

witam ja dzisiaj bede oglądał chyba zwiekszyła sie im oglądalność bo dzisiaj leci o 00.35 uwaźam że serial jest całkiem dobry mogliby w ferie puścić wieśka a nie po nocach.... Czekam na drugą czesc gry i na tą upragnioną nową ekranizacje opowiadań albo sagi ale żeby do tego doszło potrzebna bedzie duża kasa ambitny reżyser i Bagiński do efektów specjalnych:-)

robert12103

Chcesz powiedzieć, że są jakieś plany nowej ekranizacji "Wiedźmina"?

captainsparrow1

nie. nic nie ma, on po prostu tego oczekuje, zresztą ja też bym chętnie zobaczył Geralta zrobionego przez jakiegoś dobrego reżysera, a nie takie.. eh... szkoda słów.. może się doczekamy, albo sam w końcu zrobię ten film!

ocenił(a) serial na 6
vethil

no wlasnie wypadaloby zeby przedstawili ten swiat jeszcze raz w sposob mimo wszystko bardziej malowniczy i adekwatny do fantasy. Żeby wykorzystali tą epicką zabobonną polską średniowieczną wieś co najmniej tak jak to zrobili w grze.

ocenił(a) serial na 6
chwastun

Kurde kiedyś to jeszcze można było go obejrzeć o pólnocy albo o 1 to spoko, ale 3? Szkoda gadać. Nie wiem czemu nie mogą go puścić o normalnej porze, w przeciwieństwie do filmu, serial jest naprawdę fajny i trzyma jako tako ciągłość fabuły.

ocenił(a) serial na 1
Shadow_4

3 w nocy to właściwa pora dla takiego gówna.
jak nie potrafią to niech kręcą w kółko tylko em jak miłość i na dobre i złe, to poziom w sam raz dla takich tfu tfu tfurców.

użytkownik usunięty
suszyMie

Ja też śledzę – cóż wiedźmin książkowy a wiedźmin filmowy to dwie różne wizje – ale stykają się w wielu momentach.

Tak naprawdę najgorsze co zaszło to to, że było zbyt mało kasy, np. by zaaranżować starówkę bądź zbudować makietę miasta – choćby kilka uliczek, czasami subtelniej dobrać zamek (ale i tak generalnie ładnie wybrnięto). Nie do końca dobra wizja elfów, dyskusyjnym jednak może być np. postać Jaskra,Yennefer itd. – ale nie znając pierwowzoru to nijak nie wadzi. Problem Smoka czy też potworów można było lepiej rozwiązać, zresztą i tak starano się unikać ukazywani ich w pełnej krasie. Najgorszy był smok, resztę można przeboleć – tu włącza mi się mechanizm z GW – wiadomo jak wyglądała Stara Trylogia, a mimo że ta Nowa była lepsza wizualnie, to magnes znikał. W tamtej starej było chyba więcej do zagrania.
Na plus: dialogi, gra aktorska, kostiumy (tak, całkiem dobrze sobie poradzono), plenery (co by nie mówili różni ludzie – może Cintra winna być bardziej „południowa” a Brokilon gęściejszy, ale mimo to ok. ale fantasty tak Tolkiena czy innych to głównie quasi-Europa, to nie amerykański Conan kręcony na ichnim „dzikim zachodzie”). Aktorzy mimo iż pewnie czuli się obco w takich rolach nie dali tego po sobie poznać. Kreacja Neneke czy sam charakter wiedźmina – to w miarę wierne kalki. Generalnie film był całkowicie niezrozumiały i chaotyczny bo upchnięto zbyt wiele w jeden obraz - serial zaś jest logiczny.
Podsumowując – idąc inna droga można by zrobić ciekawe słuchowisko (!).

Co do problemu późnej emisji – można wziąć drugą zmianę w pracy. Co oczywiście nie usprawiedliwia durnej polityki emisyjnej.