PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196605
5,4 50 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Chyba ktoś sobie jaja robi??? To że to wiedźmin zrobiony przez netflixa nie znaczy że od razu mają 7 minimum. Serial nudny w cholerę. Motywem przewodnim, właściwie jeden temat. Kto zna książki i grę wie że serial jest poprostu nudny i bez polotu. Gra wiedźmina ok, jankiel z dupy, czarodziejki z dupy, klimat w CH... daleki od tego w książce czy nawet grze. Kto to ocenia na 8+? Opłaceni trole...?

ocenił(a) serial na 3
Marcin_Hajduk_filmweb

"Kto to ocenia na 8+? Opłaceni trole...?"

Nie.
Bezkrytycznych idiotów jest cała masa, dają 10 gównianym filmom oraz serialom i pieją z zachwytu nad byle czym.

suszyMie

Syndrom ,,Domu z papieru" Świetny serial pod kilkoma względami, ale tak jest też takie sztuczne napędzanie akcji. Bardzo dużo osób mi ten serial polecało. Ale nie jest on wymagający, ale efektywny. I taki jest odbiorca Netflixa który chce czystej rozrywki, i jak serial mu się tylko spodoba to daję 10.

ocenił(a) serial na 6
Marcin_Hajduk_filmweb

Zgadzam się, serial bez polotu, jakich wiele na rynku. Do obejrzenia na raz, ale i tak cholernie męczy. Nie czytałem książek, nie interesuje mnie jak przez jakieś inne medium powinno to wyglądać. Oceniam to na podstawie tego co zobaczyłem, a co takiego ujrzałem? Masę nieścisłości i pokręconych wątków z przeplataniem mnóstwa nieistotnych i niepamiętnych postaci. Wielką ilość scenariuszowych głupotek "wola wbicia sztyletu w gardło zamiast wypicia trucizny, ucieczka 3ech osób lochami, a reszta musiała się potruć itp." Okropne CGI, momentami jak latał ten niby pajączek z magiem, myślałem, że wróciłem do epoki DOOM'a. Muzyka niezbyt zapadająca w pamięć, coś tam sobie gra, niby nie przeszkadza, ale jednak nic interesującego w niej nie ma. Na plus wyszły walki i chciałbym napisać coś więcej, ale nie potrafię sobie przypomnieć, może jeszcze niektóre scenerie, np. ta ze strzygą, była mega klimatyczna. Jakby poprowadzili tak cały serial to byłbym kupiony, a tak poszukam sobie czegoś bardziej interesującego. 6/10, ot średniak jakich wiele.