PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196605
5,4 50 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Cebula PL wydała wyrok :)
Głos narodu wybranego zadecydował :D

Moja opinia - jest pozytywnie zaskoczony.
Po netflixie spodziewałem się wszystkiego najgorszego, szczególnie po zapowiedziach z planu, ale na szczęście nie jest tak źle.
Jest krew, cycki, odcinane głowy, fajne sceny walk, bluzganie k... szczypta poprawności, na szczęście w miarę lekkostrawna.
Oczywiście smakosze książek i specjaliści będą krytykować. ale uważam, że z tym budżetem po prostu nie dało się zrobić tego lepiej (no może obsada kobieca jest do poprawy).
Przywoływanie Gry o tron (15 mln $ odcinek) jest kuriozalne.

Ja daję 7/10 na zachętę, ale liczę na więcej w ewentualnej drugiej serii.

ocenił(a) serial na 10
maximus_

jak dla mnie najlepszy serial N w tym roku. Po ocenie na IMDB oraz czołowych serwisach amerykańskich możemy podejrzewać, że znacząco zwiększy się budżet 2 sezonu. Gdyby nie zrobili Irlandczyka, po którym się spłukali byłyby szanse na coś bardziej spektakularnego.
Mnie też irytują komentarze w stylu "książka taka i owaka" Czytałeś? Nie oglądaj. Komiksy Avengersów znacząco się różnią od ekranizacji filmów i nikt w USA z tego tytułu nie płacze. Wręcz przeciwnie ludzie są zadowoleni z tego, że się różnią, bo wiele momentów ich zaskoczyło. A u nas? Ludzie jak chcecie doskonałego odwzorowania filmu na podstawie książki to sobie idźcie na Ogniem i Mieczem.