PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196628
5,5 57 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Od razu zaznaczę, nie czytałem książek, grałem może kilka godzin. Tak więc dla mnie to zupełnie nowy świat. Dobrnąłem do 6 odcinka 1 sezonu i dalej nie mogę. Tu nic nie ma żadnego sensu, ładu, przeskoki są tak ogromne, że nie wiem kompletnie nic. Wątek Yennefer sprawił, że zakończyłem ten serial. O co tu chodzi?
To znaczy ja rozumiem, że pokazują teraźniejszość i przeszłość, to da się zauważyć. Ale chociażby na przykładzie Yennefer. Najpierw nie potrafi nic czarować, nagle poprawia sobie buźkę, jest koniec odcinka. W następnym odcinku nagle już jest najpotężniejszym magiem, ma uznanie tej swojej nauczycielki, potrafi stawiać portale. Jak? Gdzie? Skąd? 5 minut temu nie potrafiła kamienia podnieść, w następnej scenie otwiera portale i spowalnia czas. W jednej scenie leczy jakiegoś stulejarza, niby ją zakuwają a w następnej scenie siedzi znowu z tą nauczycielką. Boże, co tu się dzieje w tym serialu? Jak to w ogóle obejrzeć?

ocenił(a) serial na 1
mejki

jeśli nie czytałeś to nie psuj sobie wyobrażenia o świecie stworzonym przez Sapkowskiego tym nędznym serialem... to "coś" z książkami naprawdę nie ma nic wspólnego. (to taka tylko przyjazna rada).

ocenił(a) serial na 3
kgibas666

No mi właśnie bez różnicy czy ktoś zna czy nie zna książek ale to się kompletnie kupy nie trzyma co widzimy na ekranie. Przeskoki w czasie są tak duże, że nie wiadomo jak i dlaczego niektóre postacie są w danym miejscu, posiadają dane moce, co się z nimi działo. Kompletnie nic nie rozumiem z tego serialu. Może poza wątkiem Geralta, reszta postaci po prostu w jednej scenie ma IQ drewna, za 5 minut już jest Einsteinem. Nie ma nic pomiędzy.

ocenił(a) serial na 1
mejki

...no widzisz... i to jest najlepsze podsumowanie tego serialu... bo jeśli ktoś nieznający książek wyłapuje tam tak kardynalne błędy w "sztuce"... to świadczy chyba najlepiej o tym jaki to gniot.

ocenił(a) serial na 3
mejki

dobra jak nie czytales ksiazek to tym bardziej sie nie wypowiadaj bo to jest jeszcze gorsze niz mowisz. absolutne dno - najgorzej ze reke do tej katastrofy przylozyli Polacy