Powinni to zrobić w stylu gier jak CD PROJECT RED, po Słowiańsku a nie politycznemu. Gry robili na podstawie książek,, też dać tych murzynów z Neflatu. Ale CD PROJECT RED zrobili gry po Słowiańsku, bez poprawności politycznej za to są szanowani. CD PROJECT pokazało że da się coś zrobić dobrego, bez poprawności politycznej. Netflix wszystko niszczy za co się weźmie, Castlevania i inne seriale. Za to powinien brać się ktoś poważny jak HBO a nie Netflix który wszystko niszczy czego się dotknie. W ogóle walki słabe w zwolnionym tęmpie i efekty specjalne też słabe. A śmiali się ze serialu z Żebrowskim a tu jest takie same dno prawie, tylko efekty specjalne lepsze.
Po pierwsze od dawna było wiadomo że nie wozrują na podstawie gry :) - Po drugie akurat Castlevania jest bardzo dobrze oceniana, nie wiem co masz konkretnego do zarzucenia serialowi :)
Gra o tron, Hobbit ani Władca pierścienia nie byli robieni politycznie oprawnie pomimo ze są amerykańskie
No niestety słabo to wygląda. HBO by lepiej wypadło, dla mnie bardzo kiepsko castingowo. Cavill póki co na plus, ale reszta jprdl. Jak ludzie oceniają to na 10 to widząc ekranizację 1:1 popuścili by w gacie z zachwytu. A można by było fajnie to poprowdzić, zacząć od opowiadań, nie brać się jeszcze za Cintrę, nie iść na poprawność polityczną. Niestety nie czekają nas już dobre seriale skoro ludzie zachwycają się już byle czym. Nie dziwi mnie to skoro taka w Polsce popularność paradokumentów.
Chłopcze, tobie się słowiańskość pomyliła z aryjskością. Ale mam dla ciebie złą wiadomość - hitler zdechł był.
"Ale CD PROJECT RED zrobili gry po Słowiańsku, bez poprawności politycznej za to są szanowani."
Nie, zakuty łbie, są szanowani za to że te gry były dobre i nie robiły z graczy idiotów.
Łbem to jedynie jesteś ty, pokaż mi w książkach gdzie pisze, że tam są murzyni i azjaci.
Gdyby Geralt albo jakaś inna główna postać z serialu była czarna, to sam białbym ból dupy, ale toże jakiś murzyn pojawi się gdzieś na 3 a 4 planie to mi to lata i powiewa. Jedyne co przyznam że jednak czarne elfy mi psują klimat.
Pozatym gardzę ludźmi dla których największym problemem w filmach są ludzie o innym kolorze skóry. Nie przyczepi się taki do rzeczy które w serialu ewidentnie nie grają, za to napisze poemat o tym która postać czwartoplanowa ma prawo do danego koloru skóry xd.
A tak pozatym, serio myślicie że murzynów i azjatów wpychają wszędzie tylko ze względu na jakiąś poprawność polityczną i upodobania poglądowe? Jeśli tak to śmieszni jesteście, jednye co się liczy to pieniążki, a różnorodność zapewnia różnorodną publikę co daje większe grono odbiorców i więcej przychodu.
Nic nie zrobisz to tęczowo - kolorowo Netflix na dodatek to jeszcze żydzi i kto to popiera.
Wiedźmin ogólnie nie jest słowiański, w takim klimacie zrobili grę i polski serial. Natomiast uniwersum to mieszanka ze stworami z różnych wierzeń głównie europejskich plus znanymi kultowymi bajkami pokazanymi w inny nie raz przesmiewczy sposób. Nie mniej Gry o tron nie nagrywano w imię polotycznej poprawności.