PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196628
5,5 57 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Dno

ocenił(a) serial na 1

Serial po 1 sezonie szoruje po dnie, a zapowiedzi showrunnerki o lgbt cos czuje ze przebije dni i o muł zahaczy. Dlaczego niektórzy niszczą piękne klasyczne historie w imie poprawnosci politycznej. Dlaczego nie wymysla sobie swojej historii naznaczonej lgbt? Ludzie to samo stalo sie z wladca pierscieni i zapewne innymi uniwersami i historiami. Żerują na tym, że ludzie którzy sie nie znają na opowiesci i tak obejrza jak kazdy byle jaki serial, a fanów i osob które nimi nie są, ale nie lubia zmian jest mniejszość. Jak dla mnie to jest gwałt na kulturze, a toto to nie żadna ekranizacja tylko wybujała wizja kilku osób o wątpliwym zdrowiu psychicznym, którą do tej pory ratował Henry Cavill, ale chyba on sam nie wytrzymał profanacji dzieł Sapkowskiego, zwłaszcza że podobno sam jest fanem. Podsumowyjąc oglądając to wspieracie niszczenie kultury. Wpychanie wszedzie wątków lgbt czy tez innych, ogólnie odchodzenie od fabuły staje sie zarazą. Dawniej odstapienia od oryginalu/ksiazki podyktowane byly ograniczeniami budzetowymi, czy tym, że film 1:1 z kaiążką byłby za długi. Dzisiaj jest to propagowanie ideologii w młode umysły, na co mojej i mam nadzieje ze w przyszlosci większej ilosci osob nie ma.