PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 200 tys. ocen
7,0 10 1 199538
5,4 65 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Który odcinek/odcinki są według Was tymi najlepszymi?
Jak dla mnie odcinek 1 i 3:

- odc 1 - świetne przedstawienie samej postaci Geralta, wygląd Blaviken (naprawdę dobrze wykonana scenografia - tak właśnie widziałem te wioski i małe mieściny, czytając ksiażki), znakomita choreografia walk i pojedynek z samą Renfri. A do tego rzeź Cintry. Dużo się dzieje, i wbrew temu, co niektórzy piszą, moim zdaniem to jednej z najlepszych i najbardziej angażujących odcinków
- odc. 3 - strzyga jako najlepiej wyglądający potwór w całym sezonie, mrocznie, klimatycznie, sama walka Geralta ze strzygą wygląda bardzo dobrze, do tego nienachalne wprowadzenie postaci Triss jako czarodziejki służacej Foltestowi i idealnie przeplatające się sceny walki ze strzygą z przemianą Yennefer (montaż w punkt).

Poza tym jeszcze odcinek 5 - za wierność oryginałowi, humor, budowanie relacji Yen z Geraltem i... sok jabłkowy :D Jedynie dżina mogli bardziej pokazać, ale wiadomo - nie starczyło budżetu pewnie.

kamilxxx09

1 i częściowo 3. Reszta taka se, a i te epizody nie były wybitne.

ocenił(a) serial na 5
kamilxxx09

Wedlug mnie 1szy szczegolnie za tą scene walki i chyba piąty ten z dżinnem, może dlatego że jeszcze nie widziałem ekranizacji tego opowiadania.

ja_i

A ocena czemu taka niska?

ocenił(a) serial na 5
kamilxxx09

Dużo by gadać nie przekonał mnie ten świat magii zirytowało przedstawienie foltesta i Calanthe, nie spodobała mi się Triss, bitwa pod sodden, driady z kuszami, no i zabardzo skrocili opowiadania i czasem były płytkie dialogii miałem wyższe oczekiwania