... bo fakt, ze nie lubie tego gatunku mialby zby duzy wplyw.
Sapkowskiego czytalam lata temu i... nie pamietam z fabuly nic poza rozlicznymi gwaltami co druga strone. Tak naprawde jedyne co z tej serii pamietam to jezyk, ktory bardzo przypadl mi do gustu.
Moim najwiekszym problemem bylo to, ze zwyczajnie nie moglam podazyc za fabula, jako ze ksiazki nie pamietalam wcale... no ale nie moglam tez podazyc za fabula Gry o Tron szczegolnie w dalszych sezonach, gdzie zwyczajnie nie pamietalam kto jest kim. Niestety zakladam, ze moze to wina gatunku poniewaz o ile w "prawdziwym" swiecie znana jest mi logika gry o tyle gdy w gre wchodza czary to jest juz gorzej....
Ogolnie nie bylo tak tragicznie jak czytam tutaj. Poza tym na IMDB serial ma bardzo wysoka note.
Niemniej jednak, zastanawia mnie ostatnia scena... przeciez Geralt i Ciri nigdy sie nie poznali... jak wiedzieli, ze to naprzeciw to cel poszukiwan? Chyba, chyba ze cos przeoczylam ...
Oryginalnie to poznali się w brokilonie, a Geralt po jej słowach wywnioskował kim jest. To że serial ma wysoką ocenę na imdb niczego nie znaczy - dużo osób ocenia na zasadzie podoba mi się to daję 10/9, ci których bardzo rozczarował dają 1-2, a 3 grupa która jest rozczarowana, ale docenia starania daję resztę przedziału. Ja dałem 4/10, myślę że od biedy 5/10 bo wymysły scenarzystów i przeinaczanie historii mi nie podeszły. Serial od takiego giganta powinien zniszczyć konkurencje z takim materiałem źródłowym, niestety zabrakło budżetu i pomysłu. A fani którzy się napalają mogą się gorzko zawieść bo Netflix często kasuję seriale po 3 sezonach, nawet jak scenarzyści mają kupę pomysłów jeszcze.