To nie jest Wiedźmin którego szukam. Nikt tu nie jest sobą. Cavill to ostatni aktor, który nadaje się na Geralta. Yen też niezbyt. Wszyscy, którzy czytali książki wiedzą o co chodzi. Cavill nie jest odpowiednim aktorem, który potrafiłby oddać "złożoność" postaci Geralta. Może wspiąć się na wyżyny własnego aktorstwa, może zagrać rolę życia ale i tak nie będzie w stanie być Geraltem. Serial odniesie ogromny sukces. To pewne. Ale to nie będzie ten Wiedźmin. Klimat słowiański, celtycki czy ogólnie europejskość zostanie złagodzona. To kolejny serial, który musi być zaadaptowany na potrzebę amerykańskiej widowni, która ma w głowie beton i nie przyjmie nic co nie jest choć trochę zbliżone do ich świata i co już znają. Świetnym przykładem takiego betonu jest próba realizacji zamerykanizowanej wersji Metro 2033. Mimo wszystko mam nadzieję, że serial nie będzie małpował Gry o Tron.
zlozonosc Geralta? bez przesady ale niech Ci bedzie kogos bys widzial do serialu na KANWIE GRY( nie bojmy sie tego okreslenia bo o ile wiem , ze fabula jest ksiazkowa , to kto poza Polakami znal ksiazki Wiedzmina?)
serial oparty na polskiej ksiazce , znany glownie przez gry( a ile znasz hitow opatych na grach?) nie ma takiego budzetu jak gra o Tron i wystarczy spojrzec na obsade , poza Cavillem to raczej aktorzy nieznani szerszej publicznosci
wiec ponawiam pytanie jaki slabo znany aktor udzwignalby te role?
imo wybor Cavilla to dobry wybor , jak zagra to sie okaze ale napewno tak znane nazwisko pomoze w promocji i dzieki temu serial odniesie wiekszy sukces i beda mogli pozwolic sobie na kolejne sezony i wiekszy budzet
co do klimatu , tu pewnie masz racje ale sie okaze , ja licze na dobry serial fantasy w znanym mi uniwersum , jesli ucierpi na tym slowianskosc niech tak bedzie , serial w koncu musi sie sprzedac na zachodzie a wole dobry mniej slowianski serial , niz slowianszczyzna ktora zostanie anulowana po 1 sezonie bo nikt na zachodzie by nie ogladal