z tego co słyszałem to ma być pełnometrażowa animacja, wątpie że wypuszczą też w formie serialu chociaż to Polska, zawsze trzeba jakoś jeszcze więcej zarobić :/ Uważam, że jak przyłożą się do filmu to serial będzie niepotrzebny
aktorzy będą w nim grać, lecz nie wiadomo czy nie przerobią ich komputerowo, no wiesz w stylu beowulf albo intro do gier wiedźmina. Caly czas jestem przekonany, że tak to będzie wyglądało bo w końcu reżyserem jest Bagiński.
A nie uwarzacie, że lepiej by to wszystko wyszło gdyby to była pełna animacja? Z naszymi aktorami nie chcę żeby spieprzyli to jak wersję z 2001 r.
No, ale wiesz nie porównuj filmu z 2001 do 2015. Efekty specjalne są na dużo większym poziomie niż 14 lat temu.
To prawda, nawet nie mam zamiaru porównywać, mam tylko nadzieje, że nic nie zwalą :P
podobno ma być pełnometrażowy, taki krótki to coś takiego jak intra do gier wiedźmina więc o coś takiego nie byłoby tyle szumu
Nie sądzę, że będzie oprócz aktorów cały komputerowy. W Polsce mamy bardzo ładne krajobrazy, zamki itd., chyba tym razem będą plenery i oczywiście plus studio. Nawiasem mówiąc, jeśli film będzie na poziomie wizualnym Miasta 44, Bogowie to może się to udać. :)
A mnie się marzy to by HBO dało kasę na realizację i się pod projektem podpisało, zaś Bagiński by nakręcił wszystko w formie serialu animacji i byłoby super. Dojrzała animacja, mroczny Klimat etc. dałoby świetne podstawy ku temu by nakręcić kilka sezonów....w zasadzie tyle co jest tomów powieści.
Na oficjalnej stronie Platige Image widnieje taka informacja:
"W DEVELOPMENCIE
Platige Films i Tomek Bagiński przygotowują się do produkcji pełnometrażowego, aktorskiego filmu fabularnego "Wiedźmin". Projekt jest obecnie w fazie developmentu. Scenariusz powstanie w oparciu o prozę Andrzeja Sapkowskiego. "
Szczerze to dopiero teraz to zauważyłem i nie mam pojęcia jak długo ten wpis wisi na ich stronie.