Wiedźmin
powrót do forum 2 sezonu

Czytam komentarze do II sezonu i... Ludzie! Naprawdę jesteście takimi ekspertami od universum Sapka? Książki połknąłem, bo napisane są fantastycznie. Widziałem polski serial i film pełnometrażowy wykrojony z niego (dramatycznie słaby!). Sapkowski wycofał swoja autoryzację jeszcze w trakcie kręcenia tego bubla. A serial Netflixa? Obejrzałem obydwa sezony 4 razy. I absolutnie nie zgadzam się z malkotenckimi "ekspertami", którzy rozjeżdżają go walcem swojej "erudycji". Mnie się podoba, choć widzę wiele błędów, braków i wariacji niezgodnych z oryginałem. Ale kiedy czytałem cały cykl wiedziałem, że przeniesienie go na ekran ściśle zgodnie z fabułą cyklu jest niemożliwe! Mimo tego autor postanowił współpracować z producentem i autoryzuje ten serial. Zatem co? Lepiej od niego wiecie czy serial pokazuje wykreowany przez niego świat poprawnie? Trochę pokory mądrale! A teraz walcie hejtem :)

ocenił(a) serial na 1
donmarco_filmweb

rozumiem że ci się podoba, nie rozumiem za to dlaczego przeszkadza ci że komuś innemu się nie podoba. nie rozumiem też dlaczego wrzucasz "hejterów" do jednego wora, skoro to bardzo różnorodne opinie i ich powody. nie rozumiem również w ogóle tych porównań do polskiego serialu bo co ma piernik do wiatraka? nie rozumiem także dlaczego zakładasz że trzeba być jak to określiłeś "ekspertem od książek sapka"? nie nie trzeba by zauważyć że serial jest po prostu kiepski i żadne odczarowywanie rzeczywistości nic tu nie zmieni. tak samo argumentacja o autorskich autoryzacjach jest bez znaczenia.

ocenił(a) serial na 7
kgibas666

A podoba ci się argument, bo brałem kąpiel ciulu?

ocenił(a) serial na 1
marler78

co ja na taki argument? ano nic... każdy używa argumentów, cytatów i źródeł na miarę swoich możliwości...