PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 180 tys. ocen
8,4 10 1 179659
7,0 26 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Z Lagerthą? Czy umrze tak jak jej córka, czy może przeżyje? Jeśli tak- jak rozwinie się wątek zdrady Ragnara i jego nowej miłości? Historyczny Ragnar miał ponoć 2 żony, z Lagerthą wziął rozwód, miał następnie 4 synów z drugą żoną- ciekawe czy scenarzyści serialu podążą tym tropem...

Jakie są wasze przypuszczenia?

marcellia

Moim zdaniem, wszystko zależy od tego w jakim stopniu scenarzyści będą chcieli zachować wierność faktom historycznym, a w jakim tło historyczne stanowić będzie jedynie pretekst dla snucia ich własnej opowieści. W tym drugim przypadku, mają oczywiście znacznie większe pole manewru. Z punktu widzenia atrakcyjności fabuły, przynajmniej dla przeciętnego widza a nie specjalisty od historii wikingów, utrzymanie Lagerthy przy życiu jest, moim zdaniem, ciekawsze. Poza tym jestem tym osobiście zainteresowana ;) bo to jedyna postać w tym serialu, do której mam ciepły stosunek :).

ocenił(a) serial na 9
sts111

Ja również, bardzo mi przypadła do gustu, uśmiercenie jej byłoby chyba złą decyzją dla fabuły

marcellia

Lagertha powinna się unieść swoim wikińskim honorem i kopnąć Ragnara w cztery litery. Raczej scenarzyści jej nie uśmiercą, to byłoby zbyt proste, Ragnar miałby otwartą drogę w ramiona kochanki.

Śmierć córki najbardziej mnie zaskoczyła, ale z drugiej strony twórcy chyba nie mieli pomysłu na tę postać.