PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 179333
6,5 20 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Czy ktoś orientuje się co to był za utwór, który śpiewała ta kobieta podczas składania ofiar ?
Poruszyła mnie dogłębnie...
Przeszukałam internet, ale najwyraźniej jestem w tym słaba...
Help !
:(

blue4ever

mnie również interesuje, była niesamowita.

blue4ever

Na szczęście w końcowych napisach odcinka jest wszystko napisane :) Wykowca : Wardruna,a tytuly wykorzystanych utworów to :"Ar van alda", "Heimta Thurs", "Dagr", "Laukr" oraz "Løyndomsriss" przesłuchałam wszystkie, ale trudno było mi rozpoznać który to ten utwór końcowy, bo w oryginale to chór męski śpiewa.

owieczka

Dzięki, moje spotkanie z ostatnim odcinkiem kończyło się krótkim "next, in "Vikings", a później "play again", więc dużo napisów nie było. :)

ocenił(a) serial na 10
owieczka

Niestety to żadne z wyżej wymienionych, ale dziękuję za poświęcenie :)

owieczka

Dzieki Ci zacny czlowieku za udostepnienie tejze informacji. Muza jak Athlestamn jest na "tripie" niesamowita :).

owieczka

W koncowych napisach sa podane tytuly utworow Warduny ale zaden z nich nie jest piosenka, na ktorej zalezy "blue4ever"... na marginesie polecam przesluchac ich kawalki.... sa naprawde kozackie. Jesli komus odpowiada takie cudo muzyczne jak Warduna rzecz jasna. Dla mnie bomba...

MrBaggins

Mnie też się podoba, nie znałam ich wcześniej, fajnie że podali ich nazwę miło odkryć coś tak fajnego :)

owieczka

W czwartym odcinku Vikings pojawil sie juz jeden z ich utworow pt "Fehu", proponuje odsluchac. Ciekawa muzyka.

blue4ever

To śpiew Sharon Lyons, proszę - https://www.youtube.com/watch?v=5h-WS1w_XB0 :)

ocenił(a) serial na 10
mojra5

Dziękuję !! ! ! bardzo wiele to dla mnie znaczy jakkolwiek to brzmi :)

blue4ever

Cieszę się, że mogłam Wam pomóc :) To magiczna nuta, człowiek słucha, słucha i nie sposób się oderwać. Utrata Leifa była niczym cios w brzuch, ciężko było się z tym pogodzić. A po finale chyba muszę sobie zafundować jakąś terapię, Gyda...

mojra5

Dzięki mojra5 !!chylę czoła, ja szukałam tego północy heh

mojra5

Utwór jest niesamowity! Ja także szukałam wykonawcy, więc również dziękuję :)

blue4ever

Sharon napisała na swojej stronie na FB, że to była piosenka napisana specjalnie do serialu https://www.facebook.com/pages/Sharon-Lyons/568857039814291