Czy ktoś orientuje się co to był za utwór, który śpiewała ta kobieta podczas składania ofiar ?
Poruszyła mnie dogłębnie...
Przeszukałam internet, ale najwyraźniej jestem w tym słaba...
Help !
:(
Na szczęście w końcowych napisach odcinka jest wszystko napisane :) Wykowca : Wardruna,a tytuly wykorzystanych utworów to :"Ar van alda", "Heimta Thurs", "Dagr", "Laukr" oraz "Løyndomsriss" przesłuchałam wszystkie, ale trudno było mi rozpoznać który to ten utwór końcowy, bo w oryginale to chór męski śpiewa.
Dzięki, moje spotkanie z ostatnim odcinkiem kończyło się krótkim "next, in "Vikings", a później "play again", więc dużo napisów nie było. :)
Dzieki Ci zacny czlowieku za udostepnienie tejze informacji. Muza jak Athlestamn jest na "tripie" niesamowita :).
W koncowych napisach sa podane tytuly utworow Warduny ale zaden z nich nie jest piosenka, na ktorej zalezy "blue4ever"... na marginesie polecam przesluchac ich kawalki.... sa naprawde kozackie. Jesli komus odpowiada takie cudo muzyczne jak Warduna rzecz jasna. Dla mnie bomba...
Mnie też się podoba, nie znałam ich wcześniej, fajnie że podali ich nazwę miło odkryć coś tak fajnego :)
W czwartym odcinku Vikings pojawil sie juz jeden z ich utworow pt "Fehu", proponuje odsluchac. Ciekawa muzyka.
Cieszę się, że mogłam Wam pomóc :) To magiczna nuta, człowiek słucha, słucha i nie sposób się oderwać. Utrata Leifa była niczym cios w brzuch, ciężko było się z tym pogodzić. A po finale chyba muszę sobie zafundować jakąś terapię, Gyda...