Czyżby jednak mieli pokazać scenę wkroczenia Ragnara do Valhalli??
Pojawiło się oficjalne zdjęcie z opisem "Enter the Great Hall", gdzie wcześniej kilkakrotnie w serialu pojawiło się to stwierdzenie w kontekście Wielkiej Sali w Valhalli.
Na zdjęciu widać salę, po środku której znajduje się tron jakby ze skrzydłami kruka.
Wisi też wielki żyrandol ozdobiony porożami zwierząt...
To byłoby piękne :)
Ten tron był już w ostatnim odcinku w.. głównej sali Kattegat. Także chyba nie tego dotyczy Great Hall, raczej chodzi o Kattegat. A, jak zakładasz nowy temat nie pij więcej, widzisz poczwórnie :)
Fakt że byłem po piwku, ale komp mi się zwiesił i byłem przekonany, że post nie przeszedł:)
Hehe spoko, zdarza się. Great Hall z tym żyrandolem to na pewno Kattegat.
Mnie zainteresowało co innego. W prewiev następnego odcinka sa wstawione 2 zdjęcia Lagherty przed tym tronem. Na pierwszym z nich jest za nią odwrócona postać, na 99% jest to Bjorn i Lagherta się uśmiecha. Natomiast na 2 z tych zdjęć jest za nią Ubbe z toporem z ręku i dość wkur***ną miną, a Lagherta ma minę mocno niezadowoloną. Postać Bjorna na nim jakby za moment miała spocząć na tronie. Jestem bardzo ciekawy rozwoju wypadków na linii Bjorn-Lagherta-pozostali synkowie. Myślę że nie wszystko potoczy się po myśli Lagherty po powrocie Bjorna. Być może więź między synkami a Bjornem również jest na tyle mocna, że Bjorn nie koniecznie będzie wspierał matkę w tych działaniach. Wiadomo na pewno że wyruszy z Ragnarssonami do Anglii, kto wie jakie będzie miał zdanie na temat zabójstwa Aslaug. Jestem mega ciekawy...
Przypuszczam, że jeśli Bjorn miałby stanąć po jakiejś stronie w sporze Aslung-Lagherta, to by poparł swoją matkę, więc jeśli któryś z synów Aslung chciałby coś zrobić Laghercie, żeby się zemścić, a Bjorn by coś wiedział lub podejrzewał stanąłby po stronie Lagherty. Ktoś pisał tu na forum, że Bjorn jest sprawiedliwy i wykonałby wyrok nawet na swojej matce, moim zdaniem nie zrobiłby tego. Aslung nie lubiłam i uważam, że zarówno Bjorn, jak i Lagherta mieli jej bardzo wiele do zarzucenia. Ciekawe jak to rozwiążą w najbliższych odcinkach, wiemy tylko, że Lagherta ma zginąć z rąk zdrajcy.
Ja to nie widzę żadnych powodów, aby to Lagherta miała pozostać królową. Przecież ona nie ma żadnych oficjalnych praw do tronu, jest byłą żoną zmarłego Ragnara. Na dodatek Ragnar został królem jeszcze kilka ładnych lat po rozwodzie. Niezłe prawa do tytułu: "uwiodła mi męża". I mam nadzieję, że serial szybko się ogarnie bo ostatnio się nie dzieje dobrze. Są świetne sceny i widać bardzo dobre pomysły, ale głupoty też są.
czasami komputer może "świrować" - nie wiem czemu potrafi nie pokazywać ostatnich wypowiedzi
wczoraj 12 stycznia czasami (zależy od wejścia na stronę forum)
komputer pokazywał jako "najnowsze" wątki edytowane... 29 grudnia...
--------------------
LISTA 30 najnowszych wątków/"tematów"/dyskusji na jednej stronie
http://www.filmweb.pl/serial/Wikingowie-2013-659055/discussion?plusMinus=false
10 oznak, że jesteś Wikingiem ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=TGByp8lrzWQ