PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 179324
6,5 20 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Zdecydowanie najlepszy odcinek sezonu. No i tak muzyka - coś wspaniałego. Miłe zaskoczenie, że jednak będę miło wspominał ten serial pomimo tego jaki zjazd zaliczył na przestrzeni ostatnich sezonów. :) Od zawsze kibicowałem Ivarowi, więc cieszę się, że to on ostatecznie wygrał, ale współczuję osobom, które przeczytały spojler... :/ 
Dla mnie największym błędem scenarzystów było tworzenie miliona niepotrzebnych wątków, które zapychały fabułę. Zaczynając od czwartego sezonu należałoby skrócić każdy do 10 odcinków i dużo szybciej pozbyć się Lagerthy czy w ogóle nie zaczynać całego wątku z Flokim na wyspie. Chociaż dla mnie i tak największą perełką jest ten romans Ragnara z Chinką. XD Teraz w szóstym sezonie naprawdę pojawiło się kilka ciekawych pomysłów. Szkoda, że akurat te najciekawsze pomysły pojawiły się na koniec. :(

ocenił(a) serial na 9
pitixpl

A to nie jest finał "połowy" sezonu tak jak we wcześniejszym sezonie? I kolejne 10 odc za pare miesięcy?

ocenił(a) serial na 10
Rotgar

Koniec serialu, jedyne co może teraz powstać to jakiś spin-off :P

pitixpl

sezon 6 ma 20 odc

ocenił(a) serial na 7
pitixpl

dokładnie, będzie jeszcze druga część sezonu 6.
Inaczej takie zakończenie serialu byłoby wg mnie idiotyczne. A ten odcinek wyjątkowo nudny, bitwa słaba.

ocenił(a) serial na 10
Rotgar

Coś mi się pomieszało XD Wybaczcie macie rację oczywiście.

ocenił(a) serial na 6
pitixpl

Zerknij na YT jest nawet 20-sekundowe promo 11 odcinka sezonu. Są nawet Ind... :D To się chłopie zdziwisz. Ale poki co nadal niewiadomo co z Bjornem. Jednak nie ma takiej opcji, że zostaną tylko Ivar, szuja Hvitserk i Rusini, bo Ubbe będzie toczył losy z nowymi lądami. Za mało.

ocenił(a) serial na 6
pitixpl

Zerknij na ten kadr z E11 https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BOWExZGY0NDctOTIwMC00MTMyLWFkYWUtYmQ5ZThi MTk2MGQ2XkEyXkFqcGdeQXVyMzY1MjY1NTY@._V1_.jpg