PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 179112
6,5 20 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Dla zainteresowanych proszę sobie wpisać w guglu powyższy tytuł i pojawią się strony z tumblra z trailerem do nowego odcinka (sorry, że nie podam linka).
Polecam, będzie ciekawie :)

emo_waitress

O nieee, Tołdi strzelił do Ragnara?! Miałam nadzieję, że odcinek skończy się dla niego sukcesem. Wiem, że za szybko na pozbycie się króla i jego świty, to dopiero początek 1 sezonu, ale nie sądziłam, że wynik będzie tak zły dla Ragnara:/ I chyba nie pozbędą się Rollo, zaczęłam go lubic:D

alien_2

Haha, ja też myślałam, że będą budować napięcie, że teraz Ragnar będzie montował ekipę, albo coś w ten deseń :)
Po obejrzeniu trailera od razu przypomniał mi się ten mem http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/34614834.jpg

emo_waitress

Mem nie działa;P Ragnar widocznie nie bawi się w budowanie ekip, wziął siekierę i poszedł zdobywac Dunwyn:D

alien_2

Oj, a mi się normalnie otwiera :o to jest mem Well, that escalated quickly ;)

ocenił(a) serial na 8
emo_waitress

"I w pi**u wylądował i cały misterny plan też w pi**u..." hehe No nieźle to poszło do przodu - fakt. Może twórcy stracili pomysły na dalsze rozwinięcie serialu i kończąc go po 5 odcinkach chcą wyjść z twarzą ;D Albo od początku zakładali 5 odcinków xD hahaha sie uśmiałem ;D
Może Ragnar zginie i pokażą późniejszą zemstę jego syna Bjorna - tak jak to miało miejsce w prawdziwej historii Ragnara. Tyle, że Bjorn mścił się na tym anglo-saskim królu widzianym w np 4 odcinku.
...a znając życie to wpadnie ekipa Ragnara ratując go i przewrót pójdzie pełną gębą ;)

Pavvlak

Ja tam na spokojnie do tego podchodzę, bo nie mam jakichś wielkich oczekiwań wobec tego serialu :D
Ale faktycznie, jak zobaczyłam, że w następnym odcinku będzie tyle akcji, to mnie aż cofło od monitora z wrażenia, na zasadzie: hooolaaa chłopaki! ojojoj spokoj.... ohoho co... o rany skąd ta strzała.... że co? Tołdi? a tu.. he?....Rollo...?

ocenił(a) serial na 6
Pavvlak

gdzie mam obejrzec 5 odcinek ?:(

użytkownik usunięty
Lunasol

i i t v - usuń spacje i wpisz w google.

ocenił(a) serial na 6

dzięki dzięki , ale już poradziłam sobie i obejrzałam :)
dobry odcinek był. biedny Rollo.

użytkownik usunięty
Lunasol

O Rolla się nie ma co bać, za bardzo charyzmatyczna postać, żeby go już teraz uśmiercali. Poza tym konflikt braci wisi w powietrzu, więc o jego los możemy być spokojni. Chyba, że mnie scenarzyści postanowią zaskoczyć.

ocenił(a) serial na 6

No ciekawe co zrobi Ragnar jak się dowie że jego brat kocha jego żonę. :P

ocenił(a) serial na 8
Lunasol

Rollo bedzie tylko troszke pokiereszowany na twarzy ... a wodzu bedzie musial walczyc w Ragnarem jeden na jeden. O ile sie nie myle to takie walki koncza sie po smierci jednego z walczacych no i oczywiscie pokonanie wodza oznacza ze samemu staje sie wodzem ... Tylko ze jak dla mnie to to wszystko jakos tak szybko ... Z drugiej strony wodzu to zarzadza wylacznie swoja osada i okolicami a niczym wiekszym a wiemy z historii ze Ragnar polaczyl wiele takich osad ... i moze wlasnie na tym laczeniu plemion chca sie tworcy skupic ...

ocenił(a) serial na 8
Lunasol

kinomaniak(kropka)tv albo torrenty ;p

ocenił(a) serial na 6
Pavvlak

No już jestem "po " :-)

emo_waitress

Spoiler.
Oo, jednak wplatali Rolla w romans z tą wariatką... A Ragnar nie zginie na pewno, gorzej z Rollem.

ocenił(a) serial na 8
sever

Rollo i Siggy? Hmm hmm... Największą uwagę zwróciłam właśnie na nich bo nie wierzę, żeby Ragnar miał zginąć w połowie pierwszego sezonu;)

ocenił(a) serial na 6
Garita

wolałabym bym widzieć romans Rolla z Laghretą... to by dopiero był hardkor;p

ocenił(a) serial na 8
Lunasol

Oj ja wolałabym nie. Podoba mi się,że Lagherta jest oddana Ragnarowi i lepiej żeby tak zostało;)

ocenił(a) serial na 6
Garita

To jest fajne że Lagherta jest oddana Ragnarowi i że nie podziela uczuc Rollo ale jakby dała się skusić to by było jeszcze fajniej :> ;p

ocenił(a) serial na 8
Lunasol

Zapewne zrobiłoby się ciekawie, ale ja bym się wkur***;P

ocenił(a) serial na 6
Garita

oj tam oj tam to serial w końcu i można poszaleć....
a moze po smierci Ragnara Lagherta bedzie z Rollo
moze przyjdą takie czasy ze nie bedzie miała wyboru

ocenił(a) serial na 8
Lunasol

Raczej to Lagherta umrze. W opisach serialu było podawane, że Lagherta była pierwszą żona Ragnara, czyli tak jakby miał on owdowieć.

ocenił(a) serial na 6
Garita

albo miec kilka żon :-)

Lunasol

Błagam, nie róbmy kolejnej Mody na Wikingów.

ocenił(a) serial na 9
emo_waitress

no dziwny zwrot akcji ciekaw jestem jak to sie wszystko rozegra bo jak czytalem to Ragnar to nie byle jaki wojownik dziwne jak by tak skonczył :(

emo_waitress

Tyle szumu przed emisja, a taki kiepski epizod... Nie podobał mi sie ten odcinek wybitnie, zwłaszcza scany napadu na wioske i sposob w jaki sie to potoczyło dalej (łącznie z "cudownym uratowaniem")... Takie to plastikowe było, niczym scenki z "Xeny, wojowniczej ksiezniczki."