PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=685442}

Wirus

The Strain
2014 - 2017
6,6 14 tys. ocen
6,6 10 1 14117
5,2 5 krytyków
Wirus
powrót do forum serialu Wirus

Nie wiem czy zwróciliście uwagę na nazwę firmy lotniczej, do której należał samolot wiozący głównego wampira :) : Regis Air.
Kojarzy się z czymś?
nie?
Regis to imię ( w zasadzie część imienia, traktowana przez innych bohaterów za główną) jednego z bohaterów sagi o wiedźminie, autorstwa A.Sapkowskiego, popularnego ostatnio na zachodzie. Bohater ten charakteryzował się tym że...był wampirem :)))
Dokładnie nazywał się: Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy.
Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 2
Minions

To ten który w (bodajże) „Chrzcie ognia” tłumaczył Jaskrowi, że nie żywi się krwią? To coś kiepska inspiracja dla del Toro. Przypadek, aczkolwiek zagorzali fanatycy Spaka będą twierdzić inaczej. Bogu dzięki jeszcze tacy są.

pegaz_filmweb

Ależ krew pił. Jak wpadł w szał bitewny, podczas kulminacyjnej bitwy na zamku :)

Minions

Dobre :) Podoba mi się, bo to moja ulubiona postać z Sagi o Wiedźminie.

ocenił(a) serial na 2
emo_waitress

Sapka czytałem jeszcze w latach 90 – tych, i nie pamiętam, w końcu ten Regis, to nie pił krwi czy mi się coś popieprzyło?

pegaz_filmweb

Kiedyś pił, ale poszedł na odwyk ;)

ocenił(a) serial na 2
rakrzes

Tak, i Jaskier mu nie dowierzał a Geralt sobie z niego jaja robił. Czyli dobrze kojarzę. Dzięki.

Minions

regis to dopełniacz od łacińskiego rzeczownika Rex czyli król, władca ;-)

ra_mol

O! No i się wyjaśniło :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Adi323_filmweb

chodziarz??? Czy to taki co chodzi?
CHOCIAŻ.

ocenił(a) serial na 8
Adi323_filmweb

ale jaki spojler ty tu widzisz?! przecież nikt nie napisał, że Regis na końcu epicko ginie (jak i większość ekipy Wiedźmina):P To także był mój ulubiony bohater. Zawsze ostro pachniał ziołami, żeby zwierzęta nie wyczuły jego wampirzego zapachu i się go nie bały. ponadto był wielkim erudytą i intelektualistą.

ocenił(a) serial na 9
Minions

Znasz powiedzenie że "nie jednemu psu na imie burek"?

Minions

Dzięki za spoiler.