PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=127898}
7,9 3,8 tys. ocen
7,9 10 1 3846

Wolf's Rain
powrót do forum serialu Wolf's Rain

Piękne, jedna z lepszych zdecydowanie serii jakie widzialem. Ale z góry ostrzegam odc OAV 27 - 30 to żenada (przynajmniej dla mnie). Twórcy 'srają' śmiercią po wszystkich postaciach jak Sapkowski w ostatnich rozdzialach 'Pani Jeziora'. Zakończenie w odc 26 powinno być imo ostateczne i ... no ostateczne po prostu :P. PZDR

Gloot

Aaargghh... Odcinki 27-30 to nie jest OAV! To zaplanowane zakończenie. Jeśli wyrzucimy retrospekcyjne i nic nie wnoszące odcinki 15-18, które powstały tylko dlatego, że nie wyrobiono się z terminami, zostanie nam 26 części, czyli tyle, ile zwykle trwa jedna seria.

Gloot

Odinki 27-30 to NIE żenada. Moim zdaniem to najlepsze momenty w serialu. Uśmiercanie każdego miało swój cel. Moim zdaniem absolutnie nie zrozumiałaś tych odcinków co za czym idzie, całej serii.

miguel_de_la_jatsurion

Ostatnie odcinki to czysta poezja. Tajemnica, radość i smutek. Nawet nie wiecie ile naliczyłem powiązań do Bibli, najbardziej rzucające sie w oczy to drzewo i dwanaście (o ile sie nie mylę) nasion. Krew baranka... Brama do raju...

Pozdrawiam wszystkich uczuciowców :P a i twaardzieli również :)

Taurus

moim zdaniem ostatnie odcinki nadaly caloksztalt i glebszy sens serialowi, bez nich seria bylaby marna.... a tak nie moglam oderwac sie od kompa na dobry caly dzien i zakonczylam go z czerwonymi oczami... nawiazania do Biblii... taaak sa genialne... nie rozumiem jak komus moga sie nie podobac ostatnie odcinki... przeciez odcinek 26 nic mi nie wyjasnia....

jay_jay

ostatnie są po prostu mistrzowskim uwieńczeniem całej serii. A jak grają na emocjach;]

Gloot

mnie ostatnie odcinki po prostu wyniszczyły - ale ja już tak mam na filmach. Muszę przyznać jedno - jeszcze żadna seria anime tak mną emocjonalnie nie zatrzęsła, jak właśnie "wolf's rain". Zresztą nie tylko seria - film pełnometrażowy również. Jak dla mnie jest to prawdziwe cudo, i warto w przypadku niektórych osób przełamać swoją niechęć do produkcji tego gatunku, ponieważ to, co w tym przypadku jest prezentowane na długo pozostaje w pamięci. W pozytywnym tego słowa znaczeniu.

wallace_3

Jest film pełnometrażowy?? GDZIE GDZIE GDZIE?? :DD

wallace_3

Gdzie można znaleźć tą pełnometrażowkę?