Chodzi mi o moment kiedy Charles Xavier niejako zapowiada 2 sezon, mówiąc o Erze Apocalypse.
Do tłumu ludzi wychodzą dwaj najważniejszy słudzy Apokalipsy, czyli Sinister i...? Kto to wg was jest? Cyklop czy Cable? A może jakiś inny potomek Cyklopa i Jean, powstały w laboratorium Sinistra?
Na początku byłem przekonany, że to Scott, ale zwróćcie uwagę na jego oko i lewą rękę... To nie może być on. Ale z drugiej strony Cable nigdy tak nie wyglądał.... Więc kto to jest? Jak myślicie?
Nie odlągałem tego odcinka, ale z tego jak go opisujesz to pewnie był Stryfe. Apocalypse sklonował Cable'a kiedy ten był dzieckiem i to był jego zły brat bliźniak.
w którymś z odcinków sinister zanosi do apokalipsy fiolki z genami jean i scotta więc pewnie to produkt powstały. to nie może chyba być stryfe skoro stryfe był klonem powstałym 2000 lat w przyszłość od powstania cable'a. tak mi się wydaje
Pewnie wątek stracił już na ważności ale:
To jest Scott (Cyklop) to na jego ręce to zwykła zbroja a ma jedno oko bo między nim i Wolverinem doszło do walki o Jean (z tego co pamiętam) Wolverine wyciął mu jedno oko a w odwecie Cyklop odstrzelił Wolverinowi dłoń (która mu nie odrosła ani nic).
Walczyli ponieważ Cyklop uznał że X-meni bardziej szkodzą niż pomagają i że Apokalips ma rację co do tego że mutanci powinni władać ludźmi, chciał przekabacić Jean na jego stronę wbrew jej woli i wtedy Wolverine się pojawił żeby ją ocalić..
Nie jestem pewien czy dobrze opisałem historię przejścia Cyklopa na ciemną stronę ale wiem że to na pewno on stoi przy Apokalipsie i Mr. Sinisterze