PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=314149}
7,5 1,2 tys. ocen
7,5 10 1 1220
7,5 4 krytyków
Wolverine and the X-Men
powrót do forum serialu Wolverine and the X-Men

gówno dla dzieciarni 5-15 lat typu X-Men Evolution, nie ma porównania z X-Men TAS

deamon82

Ja mam 27 lat i uważam że evolution było rewelacyjne...Poprostu uwielbiam x-men :-)

ocenił(a) serial na 8
Draven_81

ja też uwielbiam i ewolucje i TAS, a Wolverine and the x-men narazie dobry ma start ciekawa fabuła się zapowiada do kreski też nic nie mam prócz trochę za dużych rąk co niektórych osobników :P

deamon82

Nie jest wprawdzie dobre jak TAS, ale na tle amerykańskich kreskówek na przestrzeni ostatnich kilku lat zdecydowanie się wybija a od Evo jset o wiele lepsze.

deamon82

Najzabawniejsze jest to, że autor był w stanie wyrazić swoją hm... opinię (?) zanim kreskówka ujrzała światło dzienne. Cóż, jasnowidzem dobrym to on nie będzie bo się pomylił i to znacznie.

LoganScott

Zasysam ten serial i muszę zgodzić się z autorem tematu że nie jest tak dobry jak TAS ale też ma swoje zalety....jak zawsze niezawodny Wolvi :)
Ewolucji jeszcze nie oglądałem a mam w kolejce do....zassania :)

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 7
LoganScott

a umiesz czytać, ze zrozumieniem? pisałem o szkicu, a nie fabule

deamon82

Mam wszystkie 19 (jak na razie) odcinki i muszę powiedzieć, fabuła ok bardziej skierowana na przyszłość mutantów, szkic jak w Evolucji ale da się oglądać. Mnie się podoba!

finsternis

a są gdzieś odcinki online??? chciałabym to zobaczyć ale nie mogę znaleść

ocenił(a) serial na 10
kropkaxxx

Mi tam się podoba szkic i kreskówka.
Właściwie to najbardziej ze wszystkich x-menów :)

fanlost4815

Cały pierwszy sezon jest już do ściągnięcia w sieci...wystarczy poszukać!

ocenił(a) serial na 7
finsternis

Dobry do 13 odcinka, gdzie z Arclight zrobili metroseksualnego faceta, romans pomiędzy Loganem i Mystique, przecież z Sabretoothem miała syna. Obejrzę do końca ten sezon, żeby wydac ostateczną ocenę.

deamon82

z Sabretoothem? a nie z tym czarnuchem co sie umial teleportowac? z tego niby powstał Kurt (ten niebieski teleporter z ogonem) to sie wydaje nawet bardziej logiczne

ocenił(a) serial na 7
Dybal

z Sabretoothem miała syna, który był w FOH - nazywał się Graydon Creed

użytkownik usunięty
deamon82

http://en.wikipedia.org/wiki/Arclight_(comics)#Age_of_Apocalypse

Akurat w linii Age of Apocalypse, Arclight był facetem. A skoro AoA ma być tematem przewodnim 2 sezonu, więc nie widzę żadnego problemu :) (chociaż nie ukrywam, że jako facet wolałbym widzieć jedną laskę więcej w serialu :P)

kropkaxxx

Możesz wejść na stronę http://animowane.net/news.php Gdzie są wszystkie odcinki z polskimi literami.
Nieźle się zapowiada, dużo wątków i wogóle. Nie mogę się doczekać nowej serii.
A co do szkicu, to nie jest taki zły, chociarz jak na te czasy mógł być lepszy. A wogóle nie ważne szkic, ważne że ma fajną fabułę...

użytkownik usunięty
deamon82

Zależy co kto lubi. Mi się rysunki podobają, także do tych z Ewolucji nic nie mam (poza trochę zbyt smukłymi postaciami). Przynajmniej Cyclops i Wolverine nie noszą już majtek na spodniach :P (joke).

Co do fabuły: ciekawa, trzyma w napięciu. Obejrzałem cały 1 sezon i żadnych zgrzytów nie zauważyłem. Nie mogę się doczekać kolejnych odcinków :)

deamon82

Oczywiście, że beznadziejny!!! Te nowe bajki nie mają tego czegoś. COraz bardziej komputerowe animacje, a coraz gorszy scenariusz. Dużo by pisać - TAS to jedyna seria jaką da się tak naprawdę oglądać.

ocenił(a) serial na 8
deamon82

Szkic rzeczywiście nie umywa się do TAS ,ale i tak nie jest źle , pomijając tego że postaci są lekko cukierkowate i wychuchane :).Wszystko ratuje dobrze i ciekawie opowiedziana historia.
Evolution jak na razie było dla mnie najsłabsze ze wszystkich prób przeniesienia X-Menów na szklany ekran i to właśnie ta seria była skierowana typowo do dzieciaków w wieku 12-15 lat.Wolverine & the X- Men oczywiście też jest stworzone głównie z myślą o dzieciakach ale mimo wszystko jest na znacznie lepszy poziomie i nawet starsi widzowie mogą obejrzeć serie z przyjemnością .

deamon82

Kiedy na ekrany wszedł X-men Evo. myślałem, że nowa odsłona będzie trzymać poziom, jednak już po paru odcinkach zaprzestałem go oglądać, główny powód - zbyt infantylne. Po tej niewydarzonej wersji nie miałem nadziei na nic dobrego spod znaku X, a jednak Wolverine & X-men, jest serialem o fabule na poziomie X-men TAS, po 20 odcinkach chce się oglądać kolejne. Interesujące wątki rozwijane w kolejnych odcinkach oraz moim zdaniem świetny dubbing rekompensują niedociągnięcia kreski rysowników, która niestety jest w stylu X-men Evo.