PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=590394}

Wrogie niebo

Falling Skies
2011 - 2015
6,8 8,8 tys. ocen
6,8 10 1 8839
Wrogie niebo
powrót do forum serialu Wrogie niebo

kwintesencja serialu ;-)
Tyle tęgich głów pracowało nad sposobem pokonania obcych, w ferworze prac naukowych upadało państwo po państwie ,a naukowcy nadal nie mogli znaleźć sposobu na pokonanie super broni Obcy, machin kroczących - tak zwanych Mechów.
Uważane przez wielu za najpotężniejszy kraj na świecie USA z najbardziej zaawansowaną technologią, najlepszymi naukowcami i prawie nie ograniczonymi możliwościami upada... Gdy wojna wydaje się przegrana pojawia się ON ! wielki wybawiciel rasy ludzkiej niejaki POPE. Prywatnie degenerat, gwałciciel ale co trzeba przyznać przede wszystkim gwałciciel z klasą - nie poskąpi swojej ofierze tabliczki czekolady ;-) i to właśnie taki Pope wpada na genialny pomysł aby przetopić pancerz uszkodzonego Mecha i zrobić z niego pociski... Oczywiście Pope jest tak genialny, że przetapia ten gruby pancerz w warunkach domowych no i jak przystało na gwałciciela zna się na wszystkim. Właśnie w taki sposób Pope stał się bohaterem ludzkości oraz największym naukowcem ówczesnego świata ponieważ wynalazł broń na pokonanie super broni wroga!
Jest jeszcze motyw z jakże skomplikowaną "uprzężom" i palnikiem ale to już sprawka innego genialnego naukowca :P

CoNe1988

Heh no dobra tylko spokojnie... Nie oglądałem jeszcze tego serialu, chciałbym zacząć, ale ten komentarz mnie totalnie rozwalił :) Czy ktoś może mi ogólnie nakreślić o co chodzi z tym POPEM czy jak on się tam odmienia? A tak przy okazji poronionych pomysłów jak zniszczyć obcych było już sporo, wystarczy sobie przypomnieć Dzień Niepodległości i ich wirusa komputerowego :D
pozdrawiam

ocenił(a) serial na 4
remadr

Pope miał chyba być takim Sawyer'em z Lost'ów lecz niestety nie za bardzo im to wyszło. Co do mojego postu wyżej Pope nie był gwałcicielem tylko jego dwaj kumple, sorry za pomyłkę ;-)

CoNe1988

Spoko dzięki za odpowiedź. Myślę że skuszę się na ten serial... jak przełknąłem pomysł z wirusami w dniu niepodległości to z Popem też sobie poradze :) Zresztą chce zobaczyć pana Noah Wyle w innym serialu niż ER

ocenił(a) serial na 4
remadr

I dobra decyzja, najgorszy nie jest na solidne 5 zasłużył ;-)

ocenił(a) serial na 7
CoNe1988

Akurat Pope jest jedną z najciekawszych postaci :)

jaffat

jaffat zgadzam się, Pop jest ciekawą postacią ,i chociaż go nie lubię, bo jest dosyć wredny to jednak nadaje innego odcienia w serialu , dzięki czemu nie jest to serial patetyczny oparty jedynie na wybielonych bohaterów rodem kowbojów ameryki :P
A jeśli chodzi o sposób zabicia? dobry jak każdy inny. Naukowcy próbowali stworzyć taki materiał, ale nie udało im się, a Pope po prostu wykorzystał to co już istnieje

ocenił(a) serial na 3
owieczka

Tak, tak owieczko. Po prostu wykorzystał to co już istnieje, a "ci gupi naukowcy" wymyślali niestworzone rzeczy. A Pan Pope to tak nieprzypadkowo jest zainstalowany w tym serialny właśnie dla takich dziewczynek jak Ty zgodnie z zasadą "dziewczyny wolą łobuziaków". I to nam kolesiom zarzuca się, że jesteśmy prości, a Ciebie owieczka rozgryzłem po 2 postach.

ocenił(a) serial na 7
remadr

Nie ma to jak domagać się spoilerów ;)

ocenił(a) serial na 4
CoNe1988

Eee tam. Cywilizację uratowała amerykańska flaga na maszcie, pod który podpieli nadajnik, by wydać rozkazy mechom. Wiedziałem, że te amerykańskie flagi w czasie najazdu obcych nie wiszą tak bez powodu.

ocenił(a) serial na 7
CoNe1988

Heh dobry text. Ja sobie to tłumaczę tak, że obcy rozpierniczyli miasta bronią główną, a mechy użyli dopiero do wykańczania niedobitków

ocenił(a) serial na 6
dezertx

Wybaczcie mi, ale jakby się tak czepiać to w każdym serialu można podobne przypadki wymienić. ;) Co nie znaczy, że wyżej podane przypadki nie są absurdalne;)). W każdym razie o wiele więcej przyjemności czerpie się z oglądania kiedy nie rozmyśla się nad tego typu rzeczami;).

użytkownik usunięty
NyGa

Najlepiej w ogóle nie myśleć, a seriale będą się stawały coraz lepsze

ocenił(a) serial na 3
NyGa

Szkoda, ze myslenie nie boli. Wylaczasz myslenie i juz masz swietny serial. Ale jak sie ma Falling Skies do naprawde dobrych i nieglupich seriali? Niemal siega dna, podobnie jak Terra Nova.

ocenił(a) serial na 6
per333

Nie powiedziałem, w ogole nie mysleć. Tak jak napisałem w każdym filmie, serialu można się do czegoś przyczepić, jednak na niektóre rzeczy czasem trzeba przymknąć oko. Terra Nova to serial który nie nadawał sie do niczego, ale to nie jest miejsce aby pisać o tym serialu.
Proszę też nie pisać za mnie, nie uważam ze Falling Skies to "świetny serial", ale daje rade go oglądać i się przy tym nie nudzić. Niestety o podobnej tematyce nie ma żadnego serialu w tym momencie i trzeba się zadowolić tym co jest.

PS. Czytanie ze zrozumieniem również nie boli. ;)
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 3
NyGa

Ja juz sobie dalem spokoj z Falling Skies wlasnie dlatego, ze ogladanie tego gniota stalo sie bolesne i męczące. Nic na sile. Nawet moja fanatyczna milosc do sf nic nie pomogla w tym przypadku. Trzeba sie troche szanowac i nie tracic czasu na takie "dziela", ktore choc zrobione sa za wielkie pieniadze to ociekaja amatorszczyzna w kazdym aspekcie filmowego rzemiosla.

per333

tak, kłuje w sercu jak dobre pomysły są marnowane przez jakieś absurdalne rozwiązanie w filmach. A przecież można by w łatwy sposób wiele "ulogicznić". I właśnie terra nova jest tu dobrym przykładem.

CoNe1988

Przed gwałtem Maggie dał tabliczkę czekolady nie Pope tylko ten łysy.

ocenił(a) serial na 8
CoNe1988

Widać jak ktoś uważnie ogląda serial... Przecież w pierwszym sezonie była wzmianka, że Obcy na samym początku użyli swojej floty... Zrobili naloty i niemal wybili całą ludzkość.... Dopiero potem " piechota " zaczęła robić swoje t. j. zabijać niedobitków i porywać dzieci, żeby wszczepić im uprzęże ; )

ocenił(a) serial na 7
CoNe1988

Tak właśnie działa "głuchy telefon" jak jedna baba drugiej babie itd.. Jak kazcns napisał najpierw lotnictwo a jak już niebyło czego zbierać to dopiero wkroczyła piechota. Do pomysłu przetapiania mecha na pociski bym się nie przyczepiał akurat. Serial ma sporo dziur logicznych przyznaję ale daje radę i to wg mnie nawet na 6kę

CoNe1988

To jedna kwestia dziwi mnie fakt, że nikt nie poruszył kwestii takowej sceny otóż stary Scott, pokazując części po uszkodzonym mechu bodajże był tam Matt ten gnojek i właśnie Pope, rusza je pokazuje i łapie ramie mecha, które stanowi działo mecha. I..........
Nagle strzela i rozpier....ala dziure w ścianie, co zostało skwitowane już dokładnie nie pamiętam coś w rodzaju: ale narozwalałeś !!!!!!
No kur...a strzelił bronią wroga wysokiej technologii a oni poszli dalej pier..olić głupoty no to przecież tak głupie było pierwsze, co to jak tym strzeliłeś musimy to wykorzystać, ale nie tu nie w tym serialu

tom795

tylko jak mieli wynaleźć broń z mechów skoro atak kosmitów nastąpił nagle i państwa zostały zniszczone???
polecam oglądać uważniej i myśleć logicznie

rabbit2610

Skoro Pope może wymyślić pociski. A tak uważniej to ty czytaj. Gdzie napisałem, że mają wynaleźć, ona jest już wynaleziona i to ty uważniej oglądaj wystarczyło ją tylko wziąć przecież jest napisane nawet cię nakieruję obejrzyj sobie odcinek 8 sezon 1 minuta od 8:00 do 8:20 i będziesz już wiedział o, co mi chodzi.

tom795

nie pisałem do Ciebie tylko do autora tematu

użytkownik usunięty
CoNe1988

akurat to nie Pope wymyślił tylko Matt

ale oni nic nie wymyślili szczególnego tylko skorzystali z materiału który już istaniał, a o ile pamiętać to nikt wczęsniej nie miał czasu na to, ani nikt nie zbliżył się na tyle mechów aby go zabić i przytarga, 2MASS byli pierwsi, a to dzięki odbiornikowo radiowemu, na co wpadli dzięki Benowi, a wcześniej dzieci którym odczepiali uprzeże inni umierały. Więc jest to jakaś logiczna całość, jakiś ciąg zdarzeń prowadzący do odkrycia iż mechy mozna zabić ich własnymi kulkami :P

owieczka

zapraszam na bloga http://wrogieniebo.blog.pl/