Wrogie niebo

Falling Skies
2011 - 2015
6,8 8,8 tys. ocen
6,8 10 1 8848
Wrogie niebo
powrót do forum serialu Wrogie niebo

Zawiodłem się nowym sezonem ... Twórcy tego filmu nie wyciągneli żadnych wniosków z poprzedniej serii i po prostu odbębnili bębny . To tragedia nie serial a szczególnie ten wątek z tymi kosmitami... mogli po prostu zrobić serial fabularny jak Moda na sukces , na ch*j Ci kosmici ?

ocenił(a) serial na 8
KoneserPluum

"...a szczególnie ten wątek z tymi kosmitami"?? Nie obraź się, ale chyba napisałeś, żeby coś napisać bez większej dbałości o sens.
Jak dla mnie kosmici to nie wątek, tylko oś serialu. Wątkiem może być np. historia Pope'a, czy uprzęże dla dzieciaków.
Można serialu nie lubić, ale można to powiedzieć z sensem.
PS. "odbębnili bębny "?

ocenił(a) serial na 3
Vahino

Ogolnie zgadzam sie z Koneserem Pluumem. Falling Skies jest serialem beznadziejnie glupim, niemal tak slabym jak Terra Nova. Pod kazdym wzgledem: gra aktorow, scenariusz, montaz, zdjecia, rezyseria, spojnosc fabularna, logika, muzyka, dzwiek. Kosmici co prawda nie sa watkiem, ale sa zaledwie pretekstem by robic zaczatek kolejnej opery mydlanej, w scenerii postapokaliptycznej. Ja uwielbiam sf i zwykle filmy i seriale w tym gatunku osadzone ogladam z zapartym tchem. Tym razem czuje tylko zazenowanie. Mialem nie ogladac drugiego sezonu, ale dalem tworcom ostatnia szanse. Kasa wyrzucona w bloto. Zmarnowany pomysl. Fatalnie skonstruowane postaci. Dialogi pisane przez osmiolatka. To jest niemal dno.
Jak dotad to najgorszy serial sf XXI wieku, obok Terra Nova. Bedzie dawany za przyklad jak nie nalezy robic serialu sf. Juz teraz w necie staje sie posmiewiskiem.

per333

Pierdzielicie towarzyszu że aż oczy bolą patrzeć. Fakt że serial nie jest majstersztykiem, ale:
Primo: jest to serial z tych "wakacyjnych", puszczanych latem kiedy oglądalność mniejsza i widz zmęczony upałami kapkę mniej wymagajacy. Można się przy nim miło zrelaksować i "odmóżdżyć" w pozytywnym znaczeniu tego słowa.
Secudno: Drugi sezon jest o wiele lepszy od pierwszego, poprawiono dynamikę, wprowadzono pomysł z rebelią, więcej brutalności, akcji i ciekawszych wątków (choćby ten z Charleston)
Tertio: jak się nie podoba, to po prostu nie oglądać. Leci coś obecnie ciekawszego w przerwie wakacyjnej?
PS A Terra Nova odstaje makabrycznie poziomem od FS.

ocenił(a) serial na 3
hezron

Sam pieprzysz jak niedorozwiniety. I nie umiesz w spokoju zniesc opinii innej niz wlasna. Ile Ty masz lat, dziesiec? Na wiecej mi nie wygladasz z takim sposobem rozumowania. Falling Skies jest gniotem jakich malo i musisz sie, chlopcze. z tym pogodzic, bo tak wlasnie ten serial opisuja dorosli.
Ja nie oceniam, dziecko, seriali podlug tego o jakiej porze roku sa emitowane w telewizji. To ma byc kryterium oceny serialu wg Ciebie? Zalosne. Serial jest wielka kupa, zarowno w kategorii sf, jak i w kategorii produkcji familijnej. Rzecz bezwartosciowa.
I tak, biedaku, mimo, ze uwielbiam sf, dalem sobie spokoj z ogladaniem tego arcydziela. Drugi sezon jest jeszcze glupszy niz pierwszy. Zaden srednio inteligentny szanujacy sie widz oczekujacy rozrywki na poziomie nie jest w stanie tego serialu ogladac bez zazenowania. Dla polmozgow ten serial moze byc okay, ja wole sledzic losy Waltera White'a, albo obejrzec ciurkiem serial wczesniej mi przez znajomych polecony.

per333

Mógłbyś stulić ten swój gimnazjalny pyszczek i dopuścić do siebie jakieśargumenty? "Serial to gniot i tyle" Wypowiedział się, alfa i omega sztuki filmowej. Jak taki to gniot i wielka kupa to jakim cudem dotrwałeś do drugiego sezonu, miernoto? A "Chłopcze" to miał Twój staruszek ksywę w wojsku.

ocenił(a) serial na 3
hezron

Chlopcze, miernota byles nazywany przez swoich rodzicow. Stulic to mozesz swoj dresiarski dziob. Jestes zwyklym cwokiem, ktory trolluje na forach i nie umie normalnie dyskutowac. Obrazasz ludzi tylko dlatego, ze maja inne zdanie na temat filmu czy serialu. Tymczasem sam najprawdopodbniej masz jakis stopien uposledzenia umyslowego sadzac po sposobie pisania i rozumowania. To jest twoj zyciowy dramat, ale to nie jest moj problem. Twoje pretensje do swiata o to, ze jestes wyraznie ponizej przecietnej intelektualnie mnie nie ruszaja. Rozumiem, ze jestes glupkiem wioskowym i ogolnym posmiewiskiem, ale czy ja jestem temu cos winien?
Tak wiec, dziecko, ogarnij sie, otrzep dres i lepiej strzel sobie w ten glupi, tepy, kibolski leb, bo zawsze bedziesz miernota i ludzkim zerem, taki juz twoj los.
Takie niedorozwoje jak ty zawsze rozmaitym gniotom daja wysokie oceny. To charakterystyczne dla dresiarskich matolow.

per333

Dali internet kmiotom zawszonym, efekty widać... eh...