Wrogie niebo

Falling Skies
2011 - 2015
6,8 8,8 tys. ocen
6,8 10 1 8848
Wrogie niebo
powrót do forum serialu Wrogie niebo

Byloby o wiele lepiej gdyby nie idiotyczne zakonczenie sezonu. Chyba po raz pierwszy w interesujacym serialu, zakonczenie sezonu zniecheca mnie do ogladania, oczekiawania na nastepny sezon. Coz, serial interesujacy, zlepek pomyslow od Wojny swiatow (jesli chodzi o fabule), Distict13 jesli chodzi o podobienstwa w postaciach (Tom Mason niesamowicie przypominal mi tego urzednika z dystryktu a potwory byly niczym te z tamtego filmu czy nawet WalkingDead jesli chodzi o scenografie i apokaliptyczna wizje swiata (jesli zamienimy zombi na ufoludy). Wszystko byloby ok gdyby nie strasznie glupie pomysly ktore psuly wszystko, lacznie z idiotyzmem na koncu. Nastepna sprawa, mimo dobrej scenografii, montazu to muzyka, sciezka dzwiekowa serialu po prostu niszczy wszystko. Monotonna, irytujaca. Szkoda. Serial polecam ale nie jestem pewnien czy bede chcial ogladac sezon 2.

ocenił(a) serial na 7
dabram17

A mnie najbardziej ciekawi jedna sprawa. W ostatniej scenie 1 sezonu weaverowi cos wbiega po prawym ramieniu. Co to jest? przeglądałem fora i nic na ten temat nie ma. Dodam ze jeszcze nie zaczalem ogladac 2 sezonu wiec jesli tam jest cos na ten temat rozwiniete to sorry za zasmiecanie:)

użytkownik usunięty
lukash_t

obejrzałam aż z ciekawość jeszcze raz i nic mu nie wbiega po prawym ramieniu :D Coś ci się przewidziało

lukash_t

Pasek od broni?

ocenił(a) serial na 7
ADYL

nie uwierzysz... To pasek od broni... coś mi się chyba mózg polansował :)
Sorka za zamieszanie!

lukash_t

Zacząłem oglądać drugi sezon, ale także uważam, że Spielberga stać na więcej... Zarówno ten serial jak również TERRA NOVA daleko odbiegają o dobrej fabuły czy ciekawych postaci (nadal uważam, że Seaquest jest jednym z najlepszych jego seriali). Podejrzewam, że ledwo dotrwamy do 3 sezonu, a widzowie sami wystawią ostateczny rachunek - Faling skies czeka podobny los co dwóch innych seriali: STARGATE UNIVERSE czy PRZEBŁYSK JUTRA...

ocenił(a) serial na 7
Mr Frodo

No więc zacząłem drugi sezon i muszę zgodzić się z przedmówcą. Spielberg przyzwyczaił nas do tego ze podpisuje się raczej pod lepszymi produkcjami.Tragedii nie ma oczywiście, ale nie mogę się pozbyć wrażenia że zaczyna się podpisywać pod "średniactwem". Nawet jeśli tylko jako producent.